Първото, което трябва да направиш след като разводът ти е окончателен

Първото, което трябва да направиш след като разводът ти е окончателен
Снимка: Thinkstock

Първото нещо, което трябва да направите, след като разводът Ви е окончателен е да отворите шампанското и да празнувате!

Няма значение, колко емоционално подготвени си мислите, че сте: когато получите окончателното решение за развода, неминуемо пресичате линия в живота си.

И все пак как трябва да постъпите?

Първо, признайте пред себе си, че това е краят на една "епоха"

"Лично аз смятам, че когато си дадете време и признаете че нещо е свършило, то така давате на себе си възможността да изградите една нова, здрава основа от нищото.Да дадете на себе си възможността да усетите чувствата, които напират във Вас е изключителен подарък."

В случай, че имате деца,продължете да им говорите, за промените, които предстоят

Напомняйте им, че все още сте семейство. Ако искате да изслушвате децата си и да ги насърчавате да споделят чувствата си, разпръснете страховете им и ги оставете да изкажат мнението си, дори и то да не съвпада, с това, което искате да чуете. Еднакво важно е да уведомите училището, което посещават за промените във вашето семейство. Знайте, информираните учители, биха могли да бъдат мощни съюзници на семейството Ви в тези, изпълнени с предизвикателства времена.

Празнувайте, напредъка си след развода

"Първото нещо, което трябва да направите, след като разводът Ви е окончателен е да отворите шампанското и да празнувате. Преминахте през ада и все пак оцеляхте и сте тук. Повечето хора, които се развеждат смятат, че краят на един брак не е просто прекратяване на една връзка, а съвсем съзнателно преминаване към към предишният им, по-добър начин на живот. Така, че възполвайте се от момента и вижте колко далеч сте стигнали. Научили сте много уроци и сте пораснали, в следствие на този развод. Дайте си заслуженото!"

Снимка: Thinkstock

Поемете контрола над финансите си

Жизненоважно е да преразгледате промените на разходите и приходите си. Създайте си реалистичен бюджет, имащ за цел да ви даде стабилен финансов живот. Вашето богатство и финансово бъдеще означават много повече от просто опазване на наличните ви активи; погрижете се за данъчното си планиране, прехвърлянето на недвижими и движими имоти, защитата на активите и прочие.

Останете сами, колкото е необходимо

Знам, че е изкушение да започнете отново да ходите по срещи, за да се излекувате от разочарованието, тъгата, болката и огорчението, които следват от раздялата. Но дали подобен подход, просто не ни отклонява от изцелението, което наистина ни трябва? Лечебният процес е с различна продължителност за всеки, затова на някои хора им трябва месеци, а на други години, за да продължат напред.

Снимка: Thinkstock

Останете здрави и поддържайте активен начин на живот

След развода започнете активни тренировки, като средство, което ще ви предпази от неизменния стрес. Практикувайте здравословно хранене. Уединете се на любимо ваше място, където да практикувате йога, или медитация. Преокриването на любимо ваше занимание, ще направи много повече за вас, от парти в стил "Последният ергенски запой".

Дайте си време да подсилите себе си, без значение по какъв начин

Без значение, колко труден е бил бракът ви, разводът обикновено е "доста гадно изживяване". Дайте си пространство и време, за да разберете какво всъщност чувствате. Крещете, викайте, пишете в дневника си, изразете себе си по начина, подходящ за вас. По начина, които вие искате. Колкото по-рано позволите на себе си да скърбите за загубата на една връзка - което означава да се отдадете на чувствата, мислите и спомените си - толкова по-скоро ще можете да продължите с живота си.

Снимка: ThinkStock

Автор: Силви Стаменова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти