Първият подводен ресторант в Европа - да вечеряме в морето, докато вълните се разбиват в прозореца

Първият подводен ресторант в Европа - да вечеряме в морето, докато вълните се разбиват в прозореца
Снимка: netinfo

Европа - дом на Пантеона в Атина, Колизеума в Рим, Айфеловата кула в Париж и още много, много други архитектурни чудеса. 

Сякаш единственото нещо, което липсва в този списък, е именно един ресторант, който да се намира... под водата.

Норвежката компания Snøhetta е на път да промени това и да добави в списъка на новата история тази забележителност - подводен ресторант на брега на морето. 

Снимка: netinfo

Компанията е изготвила вече дизайн за 3-етажната сграда с огромен 10-метров панорамен прозорец, който осигурява на посетителите уникална гледка към, или по-скоро в, норвежкото море. 

На пръв поглед ресторантът, който носи логичното име "Under" (в превод - "под"), изглежда като огромен бетонен блок в морето, захвърлен в плитчините от бурното море. Но стъпи ли кракът ви в него, изцяло нов свят ще се открие пред вас. 

По проект ресторантът ще побира около 100 души, а когато никой не похапва от вкусните морски деликатеси, които менюто предлага, сградата ще бъде и морски изследователски център. 

"Нашата идея е това да бъде нещо много повече от аквариум. Сградата ще се превърне в част от морската подводна среда, а единият ѝ ъгъл ще се "подпира" съвсем естествено на брега на морето. И досущ като потопен перископ, масивните акрилни прозорци на ресторанта ще предлагат незабравима гледка към морското дъно през различните сезони и метеорологични услови."

Норвежката компания Snøhetta планира да започне строежа на единствения по рода си ресторант в началото на следващата година, за да бъде напълно завършен през 2019. 

Разгледайте в нашата галерия ТУК как ще изглежда "Under" - подводният ресторант, които с удоволствие бихме посетили. >>> 

Снимка: netinfo

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти