ПРОМЯНАТА за семействата, която създават "Академия за родители"

промяната
Снимка: NOVA

Както повечето значими неща в живота, и идеята за “Академия родители” е родена от малките неща, които ни се случват в ежедневието. Проектът е финалист в изданието 2019/2020 на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА.

Историята разказва Мариела Станулова - председател на фондация "Три" и един от инициаторите на събитията на “Академия за родители”.

промяната
Снимка: NOVA

Разкажете ни малко повече за това какво прави “Академия за родители”?

Ние от “Академия за родители” сме убедени, че всяко дете заслужава да расте в добро здраве, любов и игри. 

Но как да отгледаме добри деца, ако никой не ни учи как да бъдем добри родители?

Каузата на Академия за родители е да предоставя на всички бъдещи и настоящи майки и татковци обективна информация и реални знания за здравето, образованието и възпитанието на децата. Да им даде увереност, че могат да се справят с едно от най-големите предизвикателства в живота им.

„Академия за родители” е инициатива с идеална цел. Организира се от Фондация III – неправителствена организация в обществена полза. Хиляди семейства посещават нашите събития, а стотици хиляди гледат лекциите ни онлайн и стават част от нашето общество от заинтересовани родители, които непрестанно търсят начини да отгледат деца в добро здраве, възпитание и ценности.

Как се отрази COVID-19 на Вашата организация и дейности?

Covid-19 ни накара много бързо да трансформираме цялата си дейност и да подкрепяме родителите изцяло онлайн. От една страна това си беше предизвикателство, от друга ни помогна да достигнем и да подкрепим много повече родители в цялата страна.

Кои са най-големи ви успехи до момента?

Гордеем се че работим с все повече специалисти от цяла България и повдигаме все повече и по-разнообразни и полезни теми за родителите. За последната година и половина успяхме да организираме над 150 онлайн обучения, в които се включиха хиляди майки и татковци, баби и дядовци, учители.

Радваме се че на последното ни физическо събитие преди пандемията, успяхме да съберем на едно място 2000 семейства, над 60 специалисти и над 100 организации. Мечтаем си скоро това отново да е възможно.

промяната
Снимка: NOVA

Предстоят ли нови и интересни инициативи и проекти?

Подготвяме се за офлайн събитието „Изложение на извънкласни занимания“ в Bulgaria Mall от 11 до 15 септември, където децата и родителите ще могат да пробват различни извънкласни занимания и курсове, ще могат да открият силните си страни и да научат как да продължат да се развиват.

Работим и по новата ни, есенна програма с онлайн обучения. Предстоят ни активности за сами родители (през септември), уебинари и обучения на теми, свързани с възпитателни решения (през октомври) и за различни образователни предизвикателства (през ноември).

промяната
Снимка: NOVA

Как се промени организацията Ви след участието в ПРОМЯНАТА?

ПРОМЯНАТА ни помогна много за това да се подготвим за различни онлайн обучения и курсове, които планирахме още преди Ковид. Благодарение на ПРОМЯНАТА за нас беше доста по-лесно да преминем онлайн и да имаме яснота какво и как искаме да постигнем. ПРОМЯНАТА ни помогна и да преосмислим начините, по които да развиваме Академията. В резултат - създадохме редица нови платени и безплатни ресурси в различни формати: видео, наръчници и курсове.

Посъветвайте нещо социалните предприемачи, които тепърва стартират своите инициативи? Защо си струва да кандидатстват в ПРОМЯНАТА?

ПРОМЯНАТА си струва заради прекрасните хора, с които ще се запознаете, заради това че ще ви накара да преосмислите инициативите си от много различни посоки и ще ви мотивира да действате и да реализирате идеите си. Не на последно място, участието в ПРОМЯНАТА позволява по-широка публичност за вашата кауза, благодарение на което ще намерите нови съмишленици.

И тази година ПРОМЯНАТА продължава да търси социални предприемачи с дух и силна мотивация, които са намерили решение на важен социален проблем за децата и младежите.

Всички желаещи да се включат в тазгодишното издание могат да кандидатстват до 30 август ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти