Промяната в възможност за по-добро бъдеще на нашите деца!

б
Снимка: Приятелите

Поли основава MindHub, за да учи децата на основи на програмирането и да им даде възможност за успех в професиите на бъдещето. Тя е икономист по образование, с опит в сферата на продажбите, а преди да създаде MindHub се занимава с обучение на деца по математика.

Идеята за MindHub се ражда в главите на Поли и нейния съпруг в края на 2015 г., докато разсъждават върху бъдещето на своето дете и на останалите деца в България. Двамата мечтаят те да получават достатъчно добро образование и шансове за развитие именно тук, в България, за да не се налага да емигрират и да учат другаде.

Така Поли решава да създаде организация, която да помогне на децата да получат качествено образование в родината си. Нещо повече – тя вярва, че за успеха на младите хора в бъдеше, когато те ще трябва да работят различни от днешните професии, ще се изискват много повече аналитични знания, умения за работа със софтуер и дори разбиране на базов софтуер. Те ще са необходими за повечето професии, а не само за тези в IT индустрията. Поли смята, че това не трябва да плаши родителите, а само да им даде насока как да подготвят децата си за тяхната реализация. Ето защо тя създава MindHub.

ПРОМЯНАТА, която иска да постигне:

MindHub е технологична образователна организация, която учи най-малките на основи на програмирането.

Днешните деца опознават технологиите още в първите си години, но ги използват само като потребители. Целта на MindHub е да насочи техния интерес в посока да се учат и развиват, използвайки технологиите. Чрез своите уроци по програмиране, екипът им развива логическото и аналитично мислене на децата, креативността им, както и способността им за решаване на сложни задачи, което им помага да са по-успешни дори в ежедневни ситуации.

Работят по авторска учебна програма, изцяло проектно ориентирана, която позволява на децата да започнат обучението си на 6 години и да завършат с изучаване на програмен език при навършване на 10-тата си година. Задържат и развиват детския интерес, защото ги обучават през специални игри и инструменти за обучение на деца по програмиране, разработени и съобразени с възрастта им. Използват голямо разнообразие от софтуерни среди за разработка, различни приложения, хардуерни инструменти, бордови игри, дронове и роботи, чието поведение децата могат да програмират.

Най-малките ентусиасти работят със софтуер, който разполага с много инструкции като изображения и дори да не могат да четат, те успяват да подредят програма, която да се изпълни от софтуерен герой или робот. С напредъка на децата програмите, които използват и създават, стават по-сложни и започват да съдържат текстови инструкции – блокове от код, които те прилагат за създаването на различни алгоритми. 10-годишните програмират, използвайки визуален програмен език, като преминават плавно към изучаване на програмен език, чрез който създават виртуални светове, създават игри, изпълняват сложни мисии с роботи и рисуват с код.

Важен елемент в методологията на MindHub е, че екранните занимания вървят ръка за ръка с живата игра. Работят ежедневно с децата и за изграждане на социалните им умения – за работа в екип, за представяне пред група и за разпределяне на задачите в екипа.

Само две години след основаването си през 2015 г., освен Поли, екипът на MindHub вече се състои от още 16 човека и работи в 5 града - София, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна. Предстои им да изградят мрежа от училища в България, които да обучават своите ученици на програмиране по учебна програма и методологията на MindHub.

Поли и екипът й влагат много страст и нови идеи, за да направят занятията по-интересни и да създадат среда, в която децата могат да се отличават и развиват своя потенциал.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДАРЯВАНЕ:

Важно уточнение: Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е безплатно и гласувайки, вие не извършвате финансово дарение. От друга страна, ако дарите, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.

Ако решите да дарите за дейността на “MindHub”, може да го направите по два начина:

Чрез бутона “Дари”, който ще се появи в горния десен ъгъл на тази страница след като гласувате за един от финалистите в ПРОМЯНАТА. Той ще Ви препрати към платформата за даряване DMS, където ще можете да дарите онлайн желана от Вас сума.

или Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS CODE на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Виж още:

Промяната е свободата да бъдеш себе си!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти