Пролетта се завръща: очакват ни температури от 20 градуса!

пролет жена балкон
Снимка: iStock

Цяла седмица ни очаква истинска пролет, предава Николай Василковски за NOVA.

Средиземноморският циклон, който донесе дъжд и сняг през почивните дни, вече е в своята последна фаза и се намира над Западна Турция. През последните 48 часа дъжд валя в цяла Южна България, а дълбок сняг затрупа планините на Югозападна България, като в южните части на Родопите натрупа 1 метър нова снежна покривка. 

Продължаваме да усещаме влиянието на този циклон с източен вятър и в днешния понеделник. Поривите около и след обяд ще са особено силни в източната половина на страната, където тяхната скорост ще е над 50 км/ч.

Облачността през деня ще е съвсем малка в Северна и по-значителна - в Южна България, където слънчевите часове ще са по-малко. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 10 и 15 градуса, сравнително по-топло - в Дунавската равнина и централните части на Горнотракийската низина. В София термометрите ще показват около 11-12 градуса.

През цялата седмица времето над Източна Европа ще се определя от мощен антициклон, с който пролетта ще се застои сравнително дълго и на Балканите. Във вторник и сряда все още ще е ветровито, но след това вятърът ще отслабне. Температурите в топлите часове с всеки ден ще се повишават и в края на седмицата ще преминат границата от 20 градуса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти