Пролетта се завръща: ето какво време да очакваме до края на април

жена пролет
Снимка: Istock

През оставащите дни от месец април ще бъде по-топло в сравнение с тези, които вече изпратихме, пишат от Darik News по информация от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес слабо ще превалява само на отделни места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд.

В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.

В събота се очаква да бъде хладно, все още ще има превалявания, с тенденция от север да отслабват и спират, а в неделя и облачността от запад да се разкъса и намалее. Минималните температури ще се понижат, а повишена вероятност за слани има главно в западната половина от страната.

В началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без валежи. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 0 и 5 градуса, дневните ще се повишат и максималните ще са между 15 и 20 градуса.

От 23 до 27 април температурите ще продължават да се повишават, а в по-голямата част от страната вече ще са около и над климатичните норми. По-ниски ще се задържат градусите по Черноморието. В началото на периода на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

жена пролет
Снимка: Istock

Най-малка е вероятността за валежи около 25 април. След това отново ще се създадат условия за превалявания, температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат около и малко над обичайните.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти