Прогнозата за времето: зимата се завръща за кратко

сняг зима
Снимка: iStock

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, с който в следващите 2 дни очакваме валежи, научихме от NOVA. В сряда преваляванията от северозапад ще продължат на югоизток, обхващайки почти цялата страна. Валежите няма да са продължителни, а краткотрайни. На изток около и след обяд ще има предпоставки дъждът да е малко по-интензивен, на моменти и придружен от гръмотевици.

С бързото падане на температурите по високите части на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се обърне на мокър сняг, но няма да има значителна снежна покривка. Ще е прохладно с дневни температури в интервала от 5-6 градуса на Запад до 15-16 градуса на Югоизток.

прогноза
Снимка: NOVA

И в сряда, и в четвъртък ще е ветровито, но първия ден поривите ще са особено силни в западната част на Дунавската равнина, по южните склонове на Стара планина и в Югоизточна България. Почти за цялата страна е в сила жълт код за очакван силен вятър със скорост до 70-80 км/ч.

5 неща, които да изхвърлите от живота си през април

В планините в сряда времето ще е студено и със силен, на моменти ураганен вятър. Застудяването носи валежи от сняг почти навсякъде над 1400-1500 метра. В по-ниските райони – дъжд или дъжд, примесен със сняг. Температури в топлата част на денонощието ще са от минус 3 до плюс 5 градуса. 

прогноза
Снимка: NOVA

Валежите ще продължат през нощта и в четвъртък, като постепенно температурите ще позволят да превали мокър сняг дори в някои източни райони. В рамките на деня обаче от запад на изток преваляванията ще спират. До края на тази седмица сутрин рано термометрите ще се колебаят около и под нулата, но през деня ще показват между 10 и 15-16 градуса. Затоплянето ще продължи и в началото на следващата седмица. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти