Притча: Спри да се страхуваш, за да започнеш да живееш

зима
Снимка: Unsplash

Много от нас живеят в постоянно притеснение за утрешния ден.

Какво ще се случи? Кой ще срещна? Какво ще правим?

И всички тези постоянни притеснения ни пречат да живеем щастливо. Пречат на възприятията ни и на влошават емоциите ни. 

Понякога е нужно да се отпуснем по течението и да се насладим на пътя, по който ходим. 

***

Спри да се притесняваш от всекидневните предизвикателства, които съдбата ни поднася. Те не се появяват в живота ни, за да ни съсипят, а да ни научат. Да ни помогнат да израстнем като личности. 

Снимка: netinfo

Спри да се притесняваш за чуждите избори. Те не са твоите. Да, може дори да говорим за родител или дете. Защото никой не се е родил научен. И колкото повече си е блъскал главата, толкова по-силен израства после. 

Спри да се притесняваш, че любовта ти няма да бъде оценена. Дори и да стане това, ще знаеш от кого да си тръгнеш. Дадох си сметка, че хората те обичат много повече, отколкото ние самите виждаме любовта в себе си и в света около нас. 

Спри да се притесняваш за парите. Работи щастливо, с желание и парите сами ще дойдат при теб. 

Спри да се притесняваш за всички причини, заради които нещо може да не се получи. Това не помага. Не дава нищо, но взима много. И какво може да се случи толкова? Ще се провалиш ли? Не... ще бъдеш провален само, ако не се опиташ отново. 

зима
Снимка: Unsplash

Спри да се тормозиш какво е отношението на другите хора към живота. Не всеки вижда света така, както ти го виждаш. И това е прекрасно, защото именно това ни прави живи, дишащи прекрасни същества. А не роботи. 

Спри да се притесняваш дали ще бъдеш приет. Бъди себе си. Това е най-добрият ти билет към всички прекрасни събития в живота. 

Обичай себе си. Обичай света, който те заобикаля. И хората в него също - не всички, а само тези, които те провокират да бъдеш по-добър човек.

Още интересни истории, които да прочетете:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти