Примамливи и забележителни: Кои са "Хаваите" на Южна Корея?

Джеджудо (известен още като остров Джеджу) е вулканичен остров. С площ от 1846 кв. км това е най-големият остров на 130 км от брега на Корейския полуостров и главният остров на провинция Джеджу в Южна Корея. Островът се намира в Корейския проток, югозападно от провинция Южна Джеола. Островът съдържа природния обект на световното наследство, вулканичният остров Джеджу и тръбите от лава.

остров Джеджу
Снимка: iStock

Централна характеристика на Джеджу е Халасан, най-високата планина в Южна Корея и спящ вулкан, който се издига на 1950 м над морското равнище. Около главния вулкан има 360 сателитни вулкана.

остров Джеджу
Снимка: iStock

Джеджу е отговорът на Южна Корея на Хаваите - някогашен вулканичен остров с бели пясъчни плажове, кристално чисти води, субтропичен климат и множество романтични и семейни курорти.

Само на един час полет южно от Сеул, най-големият остров в страната също примамва посетителите си със своите културни забележителности и местни деликатеси като ултра пресни морски дарове и черно прасе Джеджу.

От изследване на оживената столица Джеджу-си до изкачване на най-високата планина в Южна Корея, в галерията ни са най-добрите неща за правене на остров Джеджу.

5 неща, които ще ви впечатлят на остров Джеджу - южнокорейските Хаваи

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти