Приложение на чаените торбички в бита

Приложение на чаените торбички в бита
Снимка: Thinkstock

Пликчетата чай могат да бъдат от полза не само накиснати в чаша гореща вода и с лъжичка мед.

Предлагаме ви няколко различни приложения, които могат да ви бъдат от полза.

С тях се получава чудесен компрес за изморени очи. Трябва само да са натопени в топла вода и после да се сложат върху клепачите. Лайка, липа, мента и градински билки са удачен избор за подпухнали очи.

Ако готвите и пипате силно ароматни храни като лук, например, и после пръстите ви миришат, може да прогоните миризмата с помощта на пликчета чай. Натопете пръстите в отвара с чай и оставете за няколко минути, след това измийте ръцете си със сапун.

Може би не сте се сещали, но пликчетата с чай могат да изиграят ролята на чудесен ароматизатор за гардероба ви. Просто ги окачете някъде или ги сложете между дрехите. Разбира се, излишно е да казваме, че става въпрос за сух чай, а не за мокри торбички.

С отвара от чай може да поливате от време на време цветята си, като по този начин да подхраните почвата и корените. Тази терапия е подходяща за насаждения, които обичат по-кисела почва.

С пликчета билков чай се прави и марината за месо. Така месото ще е по-крехко и много ароматно. Използвайте силен разтвор чай по ваш избор, в който да накиснете месото за 5-10 минути, преди да го сложите във фурната.

Черният чай може да използвате, когато почиствате дървени повърхности. Натуралните съставки на чая ще подсилят цвета на дървото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти