Престанете да дразните мъжете!

Престанете да дразните мъжете!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Мъжете клюкарстват не по-малко от жените. Клюкарстват най-вече по ваш адрес, мили дами. Говорят неща, които няма да ви се хараесат. Неща, с които ви злепоставят и откровено ви се надсмиват. Направо няма да повярвате, че в тези разговори става въпрос за вас и бихте се зачудили как въобще е възможно някой да стигне до подобни съждения.

Бъдете сигурни, че няма жена, която да бъде пощадена заради нейните „безумни действия”, както ги квалифицират господата. Тези разговори са незаменими, защото чрез тях мъжете разбират, че не са сами в ядовете с жените. А ядовете им винаги са еднакви. Съответно и жените правят едни и същи неща, с които дразнят другия пол.

Понеже съм присъствал и участвал в купища разговори, в които се иронизират дамите, мога да направя достатъчно обобщения относно поведенията на жените, от които мъжете се вбесяват.

На първо място започвам с това, че мъжете изключително много се нервират от необходимостта ви да им се обаждате по десет, че и повече пъти на ден. При това не за нещо важно, а просто ей така, за да се чуете. Да не говорим какви мисли започват да ви се въртят в главата, ако случайно отсрещният не отговори на обаждането ви, без значение, че точно в този момент е имал важен и неотложен ангажимент. С това си поведение дразните. Точка.

Друго, заради което сте обект на иронични подхвърляния, е надменният ви навик да обобщавате, че „Всички мъже са еднакви” или „И ти си като останалите”. Мъжкото его е особено чувствително в компанията на жена. Когато го сравнявате с всеки друг и не му казвате, че е най-силен, най-умен и най-желан, той се вбесява, защото не може да приеме, че не го разпознавате като най-силния, най-умния и най-желания. Никога не обобщавайте, че всички мъже са еднакви. С това си поведение дразните. Точка.

Със сигурност няма да пропусна и вашата заинтересованост и коментари относно живота на другите хора. Най-вече се отнася до жизненоважните за вас интереси за това коя приятелка къде ходи, с кого ходи, какво разказва, с кого спи, пък кого всъщност харесва, каква снимка е качила във фейсбук и пр. Мъжете се вбесяват и когато ги занимавате с дамска мода, гримове и цветя. Ограничете обсъждането на подобни неща със силния пол. С това си поведение дразните. Точка.

Не бива и да тероризирате мъжете, опитвайки се да ги променяте, налагайки им нови навици. Особено важи за храненето. Не е сериозно да вменявате на мъжа нуждата, че трябва да яде салати например, защото така е здравословно. Не е добра идея също да определяте какви да бъдат неговите вкусове и желания. Не се опитвайте да промените неговите интересни към автомобилните спортове, само защото за вас те са адски глупави. С това си поведение дразните. Точка.

На последно място, но не и по значение, трябва да знаете, че не е добра идея да говорите негативни неща за приятелите на мъжа, дори и с основание да не ги харесвате. Мъжът никога няма да се обърне срещу останалата част от глутницата си.  Много е вероятно хората, по адреса на които злословите, да са прекарали повече време с мъжа до вас, отколкото вие. Те си имат свой свят, различен от това, което вие си представяте. Затова по-добре си спестете лошите коментари по адрес на приятелите му. С това си поведение дразните. Точка.

Умишлено огласявам тук нещата. Считам, че е време тези мъжки изводи да достигнат неподправени до женските очи и уши. Това е и единственият начин вие, дами, да си вземете поука и да промените поне малко отношението си към мъжете, така че да престанете да ги дразните. Точка. 

Прочетете още:

Колко струват жените: Ценоразпис

Говорете грубо на жените

Долу феминизмът!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти