Порто Венере: приказка в италиански стил

Порто Венере: приказка в италиански стил
Снимка: netinfo

Порто Венере (на местен диалект Portivène, Портивене) е малко пристанищно градче и община в Северозападна Италия, провинция Специя, регион Лигурия, в Спецйиски залив. Разположено е на брега на Лигурското море.

Населението му е около 4000 жители.

Градчето, предните острови и съседната крайбрежна област Чинкуе Тере са колективно един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия.

Вижте повече кадри от прекрасното градче Порто Венере в галерията ни ТУК

Снимка: netinfo

Готическата църква „Свети Петър” е една от основните забележителности в околностите. Тя е построена върху стар християнски храм и осветена през 1198 г. Новата част е маркирана с черни и бели ивици.

Романската църква „Сан Лоренцо” е издигната през 1098 г. на мястото на стар храм, посветен на Юпитер. Повредена от пожар през 1340 г., църквата е възстановена и реставрирана през 1582 г. Интерес буди и замъкът Дория, който обгражда със стените си историческия център.

Снимка: netinfo

Притегателен център сред природните забележителности в Порто Венере са морските пещери Байрон, Азура и Синята пещера, които са попупотопени под вода. Пещерата на Байрон е кръстена на името на английския поет Джордж Гордън Байрон, който в началото на XIX в. е прекарвал много време на това място, вдъхновявайки се за своите произведения.

Вижте повече кадри от прекрасното градче Порто Венере в галерията ни ТУК

Снимка: netinfo

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти