Поетесата Катя Димитрова с първа стихосбирка

катя димитрова
Снимка: Катя Димитрова

След броени дни излиза дебютната стихосбирка на поетесата и журналист Катя Димитрова. Тя носи името „Плач по всички жени преди мен“ и е с редактор Георги Господинов. Това е първата поетична книга на Катя. Издадена е от „Жанет 45“. Сбирката съдържа близо 40 творби на поетесата, писани през последните 10 години.

Можете да направите предварителна поръчка ТУК

Катя Димитрова е родена на 1 юни 1992 г. в град Раднево. Има бакалавърска степен по журналистика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е завършила магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ в същото учебно заведение.

катя димитрова
Снимка: Катя Димитрова

Журналист с повече от 10 години опит, Катя е работила във вестник „Сега“, медийната група на Investor, информационна агенция БГНЕС, OFFNews и телевизия BiT. През последните 5 години е била редактор и главен редактор на Gospodari.com – уебсайта на предаването „Господари на ефира“.

Отличавана е от национални и международни поетични конкурси. Нейни стихотворения са публикувани в „Литературен вестник“.

Ето някои от отзивите за нейното творчество:

Как се пише и живее, когато „толкова нищо не е наред“, когато, докато плачеш за себе си, плачеш за жените преди теб, заради всички тях или те плачат през теб. Стихосбирката на Катя Димитрова само по определение е дебют, нейното писане знае за болката, но и за иронията, може да бъде романтично и рязко едновременно, уязвимо и смело. Радвам се, като открия такова писане. Книга за неспокойно четене.

Георги Господинов

Преди повече от десет години прочетох първите ѝ стихотворения – не ги откривам в тази книга и знам, че Катя дълго е утаявала думите си, докато пораснат за този ярък дебют. Силно женско писане, което едновременно отдава почит на традицията, но и заявява себе си извън нея: сякаш една междупоколенческа сълза е препълнила окото на поезията и всеки миг ще се спусне надолу. Този плач е красив.       

Йорданка Белева 

катя димитрова
Снимка: Катя Димитрова

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти