Писмо от майка до дъщеря...

Писмо от майка до дъщеря...
Снимка: Thinkstock

Как плаках първият път, когато попаднах на това писмо... 

Не защото бях тъжна, а защото знаех, че това време ще дойде, а аз има вероятност да реагирам точно така. 

Някога случвало ли ви се е да се разкаете за нещо, още преди да се е случило - е, това е един от тези случаи. 

Прочетете писмото, помислете за майка си, ако имате възможност - обадете ѝ се, отидете ѝ на гости.

Не ми се иска никой от нас да забравя, че колкото и да бързаме, винаги имаме време за тази любов, за тази връзка. 

***
Мое мило момиче,

Когато видиш, че остарявам, моля те – бъди търпелива, но най-вече опитай да разбереш през какво преминавам. Ако, когато говорим, повтарям едно и също нещо хиляди пъти, не ме прекъсвай с думите „Каза това преди минута”...

Просто ме изслушай, моля те. Опитай се да си спомниш времената, когато беше малка и аз ти четях една и съща приказка нощ след нощ, докато заспиш.

Когато съм прекалено изморена, за да се изкъпя, не се ядосвай и не ме засрамвай. Спомни си как аз трябваше да тичам след теб, когато ти беше малко момиче и се оправдаваше защо не искаш да се къпеш.

Когато видиш колко неграмотна съм по отношение на новите технологии, дай ми време да се науча и не ме поглеждай с досада... Спомни си, мила моя, как аз търпеливо те учех да правиш много неща - като например да се храниш, да се обличаш, да сплиташ косата си и да се справяш с нещата от живота всеки ден...
 


Когато видиш, че остарявам, моля те – бъди търпелива, но най-вече опитай да разбереш през какво преминавам. Ако понякога се случи да изпусна нишката на разговора ни, дай ми време да си спомня и ако не успея, не бъди нервна, нетърпелива или арогантна.

Просто знай в сърцето си, че най-важното нещо за мен е да бъда с теб.

И когато моите стари и уморени стъпала не ми позволяват да се движа толкова бързо както преди, подай ми ръка по същия начин, както аз ти подавах, когато прохождаше. Когато тези дни настъпят, не бъди тъжна...

Просто бъди с мен и ме разбирай, докато стигна до края на живота си с любов. Аз ще те ценя и ще ти бъда благодарна за подареното време и радостта, която споделяме.

С една голяма усмивка и огромната любов, които винаги съм имала за теб, искам просто да ти кажа, че те обичам... мое мило момиче.

Мама 

***

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти