Петъкът, в който всички искат да пазаруват! Къде да пазаруваме и за какво да внимаваме

сдфс
Снимка: Unsplash

Росица Костадинова

Ах, черният петък! Имам усещането, че за първи път именно тази година всички физически и онлайн магазини са се подготвили добре, за да удовлетворят своите клиенти. 

Общо взето от началото на седмицата текат промоции, които да ни привлекат към дадени магазини, а тези намаления ще бъдат най-силни в т. нар. "черен петък". 

От лични наблюдения бих казала, че миналата година този прословут петък не се стече по особено благоприятен начин, но за сметка на това тази година ще бъде толкова взривяващо.

Много онлайн магазини се включиха в инициативата, а в почти всеки голям мол във вашия град ще има определени промоционални цени. 

Поразровете се из интернет пространството или обиколете предварително магазините в най-близкия мол и ще разберете каква и колко ще бъде отстъпката в съответния обект. 

Много важно мое правило е да прегледам цените на продуктите, които съм си набелязала поне седмица преди "черния петък" , а след това да сравня дали наистина е приложена отстъпка или просто е завишена цената на стоката и намалението е фиктивно. 

Ето и списък на магазините, които ще участват в "черния петък" тази година ТУК >>>> 

пазаруване
Снимка: Unsplash

Ако ви се случи именно вторият вариант, съвсем спокойно можете да сигнализирате на Агенцията за защита на потребителите. На техния сайт има и форма за онлайн жалба. 

От къде идва всъщност названието "черен петък"...

Черен петък (на английски: Black Friday) в съвременната битова култура на САЩ е денят след Деня на благодарността, който е възприет за начало на коледния пазар.

На този ден обикновено се предлага намаление на цените на стоките и чувствителните към изгодата американци започват лудо пазаруване. Много работодатели отчитат интереса на своите подчинени и дават свободен ден на служителите във фирмата. В Черния петък магазините отварят много рано – около 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги – даже в полунощ.

Пожелаваме ви приятно пазаруване на Черния петък! Ние ще се възползваме, а вие?

пазаруване
Снимка: Unsplash

Ако искате да имате бърз достъп до всички интересни и вдъхновяващи статии всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти