Отърви се от смартфона, съсипваш тренировката си!

спорт
Снимка: iStock

Съгласни сме, че фитнесът е едно приятно и дори малко нарцистично занимание. To ни учи да се чувстваме добре в кожата си и да следим зорко позитивните промени, които настъпват с тялото ни след редовно физическо натоварване. Затова не е изненада, че като съвсем естествена реакция идва и желанието ни да споделим прогреса си в социалните мрежи.

Прекрасно е да попаднем на стори в Инстаграм или пост във Фейсбук със снимка от спортна зала с мотивиращо послание, което насърчава потребителите да се грижат за тялото си с любов уважение. Тази инициатива обаче бързо може да премине границата и да предизвика обратен ефект. 

спорт
Снимка: iStock

Ние, жените, някак си сме програмирани да се стремим към красотата и да се грижим за себе си през целия ден, като приключенията във фитнеса не правят изключение. Понякога обаче суетата може да превърне една невероятна тренировка в неприятно преживяване.

Съсредоточаването върху външния вид влияе негативно върху продуктивността ни по време на спорт. Гримът запушва порите и може да доведе до появяването на редица несъвършенства върху кожата, стегнатите дрехи и изкуствени материи пречат на тялото ни да диша и ограничават свободата на движенията. С една дума, желанието ни да поддържаме моментна красота сериозно застрашава дълготрайната.

спорт
Снимка: iStock

Независимо дали сте лайфстайл журналисти, инфлуенсъри или обикновени селфи практици, опитайте се да се освободите максимално от виртуалното робство на социалните мрежи. Следващия път, когато решите да спортувате, изберете удобна широка тениска, приберете косата си на висока небрежна опашка и се насладете на удоволствието от физическата активност, сякаш никой не ви гледа.

Ако се чувствате уверени и искате да споделите физическия прогрес със света - направете го! Но помнете, че фитнес залата е преди всичко събирателен пункт за ентусиасти, които са обединени от любовта си към спорта и желанието за здраве и тонус. Затова в нея са добре дошли усмихнати лица с удобни дрехи, чиста кожа, прибрана коса и голяма мотивация!

 

Прочетете още от категория "Здравословно":

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти