От двореца: принцеса Шарлот вече има безупречни маниери

принцеса Шарлот
Снимка: Getty

Дори и от най-малките кралски особи се очаква да спазват маниерите си. Въпреки че принц Луи все още е твърде малък, 6-годишната принцеса Шарлот и 8-годишният принц Джордж вече демонстрират отличното си възпитание.

Макар че тази година семейство Кеймбридж, принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите деца, не успяха да бъдат лично с кралицата за Коледа (Дворецът отмени обичайните си празнични събития в светлината на неотдавнашната пандемична вълна), Шарлот е използвала предишни празнични поводи, за да покаже на обществеността колко сериозно вече приема кралските си задължения.

принцеса Шарлот
Снимка: Getty

Още като деца младите кралски особи вероятно са научени да следват строгия протокол, който един ден ще се изисква от тях - макар и нежно в началото. Според Майка Майер от Beaumont Etiquette в интервю за Cosmopolitan уроците им „вероятно ще започнат с прости обучения като това как да се ръкуват и да правят реверанси около двегодишна възраст. Първоначалното обучение вероятно ще бъде проведено от майка им, херцогинята на Кеймбридж“.

принцеса Шарлот
Снимка: Getty

Въпреки това подходът на Кейт вероятно ще бъде доста лежерен.

„Израстването в двореца би означавало, че обучението е много по-малко курс или официално обучение, а повече ежедневно наблюдение и леки уроци непосредствено преди събитие или при среща с важен гост, които да им помогнат да се подготвят“, казва Майер.

Това ранно обучение помага да се обясни защо Шарлот прави реверанси още от двегодишна възраст - както стана ясно, когато се сбогува с дипломатите по време на кралската обиколка в Германия.

Приликите между принцеса Шарлот и кралица Елизабет

 

Още за кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти