Очакава ни мразовит уикенд: по-добре да си стоим на топло вкъщи с книга и чай под ръка

б
Снимка: Thinkstock

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца, но през деня ще се понижава.

През нощта над северните райони ще се изясни, а значителна ще се задържи облачността над южните. Слаби валежи от сняг ще има през нощта в Рило-Родопската област, през деня главно в югоизточните райони.

Виж: 21 страхотни неща, които можем да правим, когато времето навън е ужасно

б
Снимка: Thinkstock

Утре около обяд от северозапад отново ще се заоблачи и късно вечерта в крайните северозападни райони ще завали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд временно ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще са отминус 8 до минус 3 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

По Северното Черноморие облачността ще е разкъсана, а по Южното ще се задържи облачно с валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1-3 градуса. Температурата на морската вода е около 7. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините значителна облачност ще има в масивите от Южна България, а над Стара планина ще е предимно слънчево. В Рило-Родопския масив и Странджа-Сакар ще продължи да има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, в Стара планина след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

б
Снимка: Thinkstock

В неделя и понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България втория ден от север-североизток, ще нахлува нова порция студен въздух. Ще превалява сняг, на повече места в Северна България. По-съществени валежи са възможни в неделя в Централния Предбалкан. Минималните температури ще са предимно между минус 8 и минус 3 градуса, а дневните в понеделник - между минус 4 и 1 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти