Обичам те, но обичам себе си повече!

Обичам те, но обичам себе си повече!
Снимка: Thinkstock

Преди доста време, сякаш векове минаха от тогава, ми казаха: "Виж, обичам те. Обичам те до полуда, но дойде време да обичам себе си повече." 

Разбира се, заболя ме, натръшках се, драматизирах си го, направих тези думи моя крайъгълен камък. И когато се поуспокоих и стоях на терасата си, пиех кафето си и гледах изгрева, си дадох сметка, че това е най-прекрасното нещо, което можеше да чуя. 

И тук вече нямаше драма. Нямаше мисли за изоставеност или дори нямаше капка тъга. 

Помните, когато Саманта се разделяше със Смит и му каза същото. Не, защото той не беше правилният човек, а просто защото тя имаше нужда да усети себе си отново силна, красива и свободна. 

Има нещо в мен, обаче, което ме кара да обичам себе си, но да искам да дам целия свят на този, когото смятам за правилен. И не мога да реша това в мой ущърб ли е или е едно от най-прекрасните ми качества. 

Не съм сигурна дали това е равносилно на отдаденост или зависимост от едно споделено усещане, което може да те завладее и да те накара да летиш или да паднеш много ниско. 

Защото в секундата, в която започнеш да обичаш някого наравно със себе си или дори повече, всичко придобива съвсем различни очертания. Възможно е да откриеш новото си аз и да си най-щастлива на света, а може и в процеса да загубиш себе си. А това е едно от най-страшните неща на света. 

Истината е всъщност, че, ако нещо те прави щастлива и харесваш себе си, няма значение с кого си. Дали си сама, пиеш кафето си на дивана или си в приятна компания и отпиваш от чаша вино с влюбен поглед. 

Снимка: Weheartit

Има различен тип хора - такива, които от болката изграждат себе си и такива, които я превръщат в свое ежедневие. От кои си ти, решаваш само и единствено сама. 

Много хора се губят в стремежа си да накарат някого да се почувства обичан, специален, правилен. Има такива, които го правят от любов, други - от инат, а трети - защото така са възпитани. 

Ако някой ми каже, че да си жена е супер лесно, ще го шамаросам, сериозно. 

Светът не е само черен или само бял и това ми се доказва всеки ден. Ако днес си щастлив и получаваш всичко, за което си мечтал, то утре може да не е така. И в това няма нищо лошо. Не означава, обаче, че трябва да живееш под напрежение и да си мислиш какво може да се обърка. Не! Просто се отдай на течението. Отдай се на нещата, които се случват. И, моля те, без планове. Защото плановете имат прекрасната способност да се провалят с гръм и трясък. 

Снимка: Weheartit

И пак стигаме до това - ако искаш някой да те обича истински, научи се да обичаш себе си. Да, да се надграждаш, но да знаеш, че сега, в този миг, си най-добрата версия на себе си и си правилният човек за самата себе си. А след това и голямата любов ще види в теб правилната. 

Ако искаш да бъдеш уважава и щастлива, научи себе си да уважаваш и да се гордееш с постигнатото. Защото да си майка, мениджър, програмист или артист е нещо, което си постигнала със себе си, а не въпреки това. Защото всеки ден има поне по едно нещо, което може да те накара да се чувстваш горда с живота, който водиш. 

"Обичам те, но обичам себе си повече!" не е израз, който искаш да чуеш, камо ли да да изричаш. И все пак той е знак - че е време да бъдеш щастлива и да откриеш истинската свобода в мислите си рано сутрин, докато пиеш кафето си на терасата и гледаш изгрева. 

Раздавай се до дупка за тези, които са правилните. Раздавай се крайност за важните каузи и за нещата, които знаеш, че ще променят света ти. 

Снимка: Weheartit

А дали ти ще си правилната за тези хора? Не можеш да знаеш, не можеш и да повлияеш. Това, което другите виждат в теб е проекция на тяхното съзнание, минали усещания и бъдещи желания. А ти просто можеш да бъдеш най-добрата версия на себе си. И да обичаш. И да даваш.

И когато се влюбиш или се влюбят в теб, не забравяй - истински влюбените очи виждат грешките и не наказват, те просто се усмихват и показват правилния път към усъвършенстване. Не бъди някой, който не искаш да обичаш. Не прави нещо, което не искаш да ти се случи на теб. Не допускай нещо, което не би искала да остави белег, макар и с добър урок. 

Обичай. Не на всяка цена. 

Снимка: Weheartit

И последно, за да знаеш - животът е поредица от случки, които са ни предопределени от много по-сериозно място. Ако нещо трябва да се случи - то ще стане. 

И ако обичаш достатъчно силно, значи ще намериш това, което търсиш. 

Снимка: Weheartit

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти