Обичам те, мамо!

Майка дъщеря
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Уж вече съм голяма, уж вече съм една пораснала жена, която се справя сама с почти всичко, а така да ми се иска на моменти да се сгуша в мама и целият свят да изчезне. 

Не, не ми се случва нищо лошо. Не преминавам през труден период и всичко, което съм пожелала да си подаря или купя, вече го имам. 

Просто ей така искам да се прибера у дома и да седна до теб, мамо, на дивана и да си говорим за несъществени неща. Или да гледаме филм в събота, докато ядем мандарини.

asda
Снимка: Unsplash

Да ми мирише на теб, да ми мирише на спокойствие и детство. 

Сигурно съм ти казвала, мамо, че когато се прибера у дома, винаги си лягам поне за час на твоята страна на спалнята и завирам нос в твоята възглавница, на която нямам идея как спиш, защото е толкова ниска. Легна ли там, в студената стая, заспивам за секунди и никога не сънвам нищо. 

Защото всичко в мен се уравновесява и душата ми намира покой, който не мога да опиша с думи. Дори и да нямам текущи проблеми, за които да се вайкам и да си скубя косите, винаги ще се нуждая от това диво спокойствие, което свързвам с теб и този аромат. 

Сигурно съм ти казвала, мамо, че когато ми домъчнее много за вкъщи, си пускам Франк Синатра и карам целия квартал да го слуша, толкова силно съм увеличила музиката. Съседите са доволни от избора на мелодия, а аз се пренасям в един летен следобед, когато ти вършеше нещо у дома и редуваше "My way" с "New York, New York". 

Сигурно съм ти казвала, мамо, че когато имаш празник искам да те зарадвам с всичко, което е по моите сили. И теб, и татко... И много често прескачам възможностите си, за да ви направя щастливи. Да, наясно съм, че за вас е важно да сме всички заедно на едно място и нищо повече. Обаче така ми се иска да ви се отблагодаря малко по малко за всичко. 

Майка дъщеря
Снимка: Thinkstock

Сигурно съм ти казвала, мамо, че когато ми е тежко и трудно, винаги първо на теб звъня и за твоите думи се сещам. И, когато ми е хубаво и имам много, все на вас искам да разкажа. 

Сигурно съм ти казвала, мамо, че те обичам. Обаче искам да го чуваш още и още. 

Благодаря ти, мамо.

asda
Снимка: Unsplash

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти