Създадено за Next Level

Обещанията на 2023 г., които ще сбъднете

Обещанията на 2023 г., които ще сбъднете
Снимка: iStock/Getty Images

Изпращайки една година и подготвяйки се да посрещнем новата, често си обещаваме разни съкровени желания. Обещаваме си да бъдем по-добри, обещаваме си да работим повече или пък да си почиваме повече. Обещаваме си да прекарваме повече време с любимите хора или да започнем ново хоби.

В края на следващия декември обаче, често се озоваваме с неизпълнен списък и започваме да търсим причини и оправдания защо се е получило така.

Тайната според нас се крие в детайлното и измеримо целеполагане. Какво означава това? Означава, че още във формулировката е заложен успехът или пък неуспехът на изпълнение на целта. Ако я запишем или изречем твърде общо и неопределено, то шансът да спазим обещанието към себе си автоматично намалява. От друга страна, залагането на конкретен брой от нещото или пък определянето на краен срок, до който то трябва да се случи, биха ни мотивирали да бъдем по-стриктни.

Спомнете си как беше в училище - трудим се за оценка “Отличен 6”, а не за “Представи се супер!”

Предлагаме ви практичен списък от ясни цели, от който можете да заимствате и в своята новогодишна листа.

"Ще чета повече" или "Ще прочета 10 книги"

Снимка: iStock/Getty Images

Ключовата дума тук е всъщност число - 10. Десет книги до края на годината. Много ли е? Или пък малко? Вие определяте! Запишете точно толкова, колкото ви се струват изпълними спрямо вашата лична страст към четенето, свободното ви време и желание.

Можете да превърнете тази цел и в игра - по 1 книга всеки месец. Да гоните конкретен таргет ще ви направи и по-дисциплинирани.

"Ще спортувам повече" или "Ще си купя годишна карта за фитнес"

Снимка: Next Level

Ходенето на фитнес - онова новогодишно желание, което вероятно 95% от населението на планетата си поставя всеки януари... и се проваля в него всеки февруари. За да не попаднете отново в тази статистика, не си обещавайте, а отидете до залата още днес. Купете си годишна фитнес карта и я активирайте от 1-ви януари. Добре де, може и от 2-ри.

Самото усилие да отидете до залата и заплащането на определена сума ще ви накарат да се чувствате обвързани с това си желание и да не си позволите оправдания, когато моментът настъпи.

Снимка: Next Level

Още по-приятно и лесно ще ви бъде, ако изберете годишна фитнес карта от верига фитнес клубове Next Level. Иновативни пространства с висококачествено оборудване на TechnoGym, зони за функционални и групови занимания по програмата Les Mills, спа зони - това са само част от предимствата на 8-те клуба в гр. София. Годишният абонамент на веригата се предлага в две разновидности - стандартна годишна карта, която се заплаща ежемесечно, и гъвкав абонамент, който може да бъде прекратен по всяко време.

Най-новата Next Level локация се намира в кв. Дружба и отваря врати на 16 декември.

"Ще пътувам поне един уикенд в месеца" или "Ще посетя Белоградчишките скали, Рилския манастир и т.н."

Снимка: iStock/Getty Images

Пътуването изисква допълнително време, а и финанси. Затова, вместо да мислите за пътуване някога, до някъде, по-добре набележете конкретни дестинации, които искате да посетите. Отбележете си ги в календара, според това кога е най-подходящо да бъдат посетени според сезона.

Ако си обещавате да пътувате по веднъж в месеца, ще ви трябват 12 дестинации. Когато дойде март и знаете, че дестинацията за месеца е Перперикон, например, ще ви е много по-лесно да изберете хотела, да начертаете маршрута и в крайна сметка да осъществите мечтаното пътуване. Не отлагайте, не си струва.

"Ще прекарвам повече време с децата" или "Ще прекарвам по 1 час - от 18:00 до 19:00 ч., всеки ден в игра и занимания с децата"

Снимка: iStock/Getty Images

Едно от желанията, които ни карат да се чувстваме най-виновни, когато не спазваме.

Разковничето се крие в това да направите времето с децата или близките си пълноценно и смислено. Идеята не е просто да седите на пода в детската стая, докато мисълта ви е още в офиса, или да пишете някой и друг бърз мейл, докато вечеряте с любимия човек. Не!

Вместо това си определете един или два часа от деня, в които ще бъдете напълно концетрирани в занимание с хората до вас. Рисувайте с децата, пригответе вечерята с майка си, декорирайте онова кътче от хола с любимия. В този един час правете само това, не поглеждайте към телефона, не отваряйте лаптопа, оставете книгата. Потопете се в заниманието и споделете мига.

"Ще науча нов език" или "Ще се запиша на уроци по италиански в школата близо до вкъщи"

Снимка: iStock/Getty Images

Знаете, че си миете зъбите всяка сутрин и вечер по 2 минути, нали? И не оспорвате и не се борите с това? Същото е и с новите хобита или уроци - отделяте им поне по 1 час всеки ден, за да станете наистина добри в тях.

Изберете се езика, който искате да научите, още когато записвате желанието си. Набележете и школа на удобно за вас място - близо до дома или офиса ви. Така ще ви бъде много по-лесно да отидете и да се запишете още в първите дни на януари.

Локацията е от ключово значение, защото по-далечното разстояние може да ви откаже по някое време в процеса. Опцията за учене онлайн също не е за изпускане, стига да можете да се съсредоточите достатъчно добре. Опитайте, за да откриете подходящия вариант за вас. Със сигурност обаче конкретизирайте още в самото начало.

Е, това е нашият списък с цели за 2023 г. Ако и вие искате да промените живота си в някоя от тези посоки - действайте. Не се пренавивайте и не си поставяйте твърде високи летви. Правете малки, но последователни стъпки. До следващия декември - по-успешни и по-щастливи!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти