Новогодишни обещания - мисията възможна

чше
Снимка: Unsplash

Който никога не си е казвал „През новата година ще започна да...“ пръв да хвърли камък (или по-скоро парче баница или сладкиш, защото основно това се намира около нас в радиус от няколко километра, когато празниците текат с пълна сила).

Новогодишните обещания може и да не са лесни за изпълнение, но със сигурност са мисия възможно – единствено трябва малка, но качествено подготовка, за да ги изпълните и да натриете носа на всички, които не повярваха, че ще ги спазите!

Може би най-популярното обещание, в което всеки се вричаме, е че след новогодишните празници започваме да тренираме и спортуваме активно. Да, може би първите няколко пъти ще сте адски ентусиазирани и после желанието лека-полека ще се столи, обратнопропорционално на нездравословните килограми.

чше
Снимка: Unsplash

За да не се случва повече този сценарии – може да го избегнете с няколко лесни стъпки. Сдобийте се (без бой обаче) с месечна карта за фитнес или друга спортна активност, която искате да практикувате през 2018 година. Ако пък го направите за няколко месеца напред, още по-добре! Стимулът, че сте отделили финансова сума, ще е нещото, което ще ви кара в онези мрачни и сънени сутрините все пак да се отправите към залата. Да, не е нужно нищо да става насила, но след кулинарното пирщество по време на празниците, е добре да се погрижите за тялото и здравето си. Ново спортно хоби е това, което ще накара не само организма ви, но и тонуст ви да бъде по-свез през цялата година.

Всичко е много по-лесно с приятна компания (да, това важи за всичко с изключение на сочните пържоли и пържените картофки – консумирането им е самотно занимание и няма нищо лошо в това). Защо не се организирате с половинката или пък добър приятел, който също иска да подари на тялото си минути здраве като започне да спортува?

чше
Снимка: Unsplash

Освен редовните обещания за спортуване, тези за повече пътувания са неотлъчно зад тях. Всяка година се заричаме, че през следващата ще пътуваме повече. За да превърнете това ви желание в реална цел, намерете време и планувайте възможните дестинации в страната или извън нея, за да разпределите по-лесно времето и финансите си. Резервирайте възможно по-рано локациите, до които искате да пътувате, несъмнено ще бъде по-изгодно.

Мисията да пътувате повече е възможно и споделите плановете си с приятелите ви – шансът да попаднете на изгодна оферта за повече хора се увеличава, а какво по-готино да опознаваш близките си хора, докато опознаваш света заедно с тях?

Грижите за другите не са новогодишни обещания, защото всички се стараем да правим това през цялото време, но грижите за нас самите винаги остават на заден план. В опита си другите да се чувстват добре, забравяме че и ние имаме нужда от спокойствие и радост в живота, дори и без конкретен повод. Ако съзнанието ви е пълно с всякакви неща и може да пропуснете грижата за себе си – направете си месечно напомняне на телефона и всеки месец си подарявайте малък момент щастие и релакс. Книга, масаж, хубава вечеря с приятели, курс за любимото ви хоби, концерт или пък екскурзия из страната...

чше
Снимка: Unsplash

Да, невинаги щастието се крие в малките неща. По-скоро то е скрито винаги в изречението „От следващата година наистина ще...“. Не, не чакайте следващата година, за да реализирате мечтите си! Превърнете новогодишните желания в реални цели, а след това и в красиви спомени! А вие какво си обещахте през новата 2018 година?

Започнете планирането на екскурзиите още сега – колкото по-рано, толкова по-добрe.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти