Непознатата красота на българската столица се разкрива от „101 отбивки в София”

София
Снимка: iStock

Новият пътеводител от бестселъровата поредица „101 отбивки” на пътешественика Иван Михалев „101 отбивки в София”. Спечелил сърцата на стотици хиляди читатели из цялата страна, авторът на блога Отбивки насочва обектива си към място, чиято красота често забравяме – нашата столица.

Извънредната обстановка приключи, но въпреки че сме зажаднели за пътуване, колко от нас ще могат в скоро време да се отделят от работното място? А какво прави един пътешественик, когато не може да напуска София – пътешества в града, разбира се!

книга
Снимка: Ciela

„101 отбивки в София” включва малко известни, но впечатляващи места в София и близките околности. Традиционните забележителности на града пък, които не бива да се изпускат, са включени по нов начин – с неизвестни, любопитни факти.

Каква тайна крие във вътрешността си Паметникът на Съветската армия и защо посолствата на Австрия и Италия са разменили сградите си? Защо лъвовете на Лъвов мост са без езици и къде се намира позлатената каляска на Мария Антоанета? В коя софийска сграда е свирил оркестърът от „Титаник” и на колко години е най-старото дърво в столицата? От „101 отбивки в София” ще научите отговорите на тези и много други въпроси, както и редица идеи как да прекарате приятен излет на няколко крачки от дома си.

книга
Снимка: Ciela

„101 отбивки в София” на Иван Михалев ще помогне на гостите на града да забележат скритата красота на българската столица, а на софиянците – да видят града, който наричат дом, с нови очи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти