Необикновеният медицински случай на Ричард Гиър, горещото завръщане на Никол Шерцингер и още (Плейлистът на Edna #46)

Ричард Гиър
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Хора и улици

Няколко месеца след като Графа издаде новия си албум едноименната песен от него получи и своя клип. „Страничен наблюдател“ е семпло, но въздействащо парче за различните пътища на живота и предизвикателствата да ги извървим с достойнство. Главно действащо лице в клипа на Бойко Щонов е актрисата Лорина Камбурова, която ни превежда през моменти от живота на своята героиня.

Нещо ново, нещо старо, нещо назаем

Докато все още се съвземеме след дебютния му албум с кавъри “At Last“, актьорът Люк Еванс ни поднесе поредна порция изненада. Минималистичното видео към “The First Time Ever I Saw Your Face” е заснето сякаш на един дъх и проследява емоциите на изпълнителя, който е сам в стая. Оригиналът на песента от 1957 г. е изпят от Пеги Сийгър, а Еванс остава верен на версията от 70-те на Робърта Флак, която нарича „една от причините да искам да пея, когато бях дете“.

Неочаквано завръщане

Предвид миналогодишния му албум “My Dear Melancholy” и участието тази пролет в албума “Power Is Power”, вдъхновен от „Игра на тронове“, не предполагахме, че The Weeknd готви нещо ново толкова скоро. Абел Тесфайе, каквото е истинското име на канадеца с етиопски корени, готви нов албум със заглавие “Chapter IV”, а миналата седмица пусна и две от новите песни в него – “Heartless” и “Blinding Lights”, която препоръчваме заради енергичното осемдесетарско звучене.

КИНО

Тримата Христос

“Three Christs” е екранизация по книгата на психолога Милтън Рокич от 1964 г., в която той описва случая на трима пациенти, смятащи себе си за Исус Христос. Във филма д-р Стоун е учител, който се ориентира към изследвания в болница Ипсилати. Докато по това време шизофренията се третира с електрошок, лекарят решава да изпробва нещо нетрадиционно при лечението ѝ. Освен Ричард Гиър в главната роля, като тримата пациенти ще видим Питър Динклидж („Игра на тронове“), Уолтън Гугинс („Омразната осморка“) и Брадли Уитфорд („Западното крило“), а Джулиана Маргулис – като съпругата на д-р Стоун.

Престъпник и герой

„Истинската история на бандата на Кели“ е още една адаптация по роман. Оригиналът на Питър Кери разказва противоречивата история на австралийския бандит Нед Кели (Джордж МакКей), който в края на XIX в. трябва да бяга от властите заедно с близките си. Във филма, който беше част от програмата на Cinelibri, но очакваме да бъде разпространен отново, участват още Ръсел Кроу, Чарли Хънам, Никалъс Холт и др.

Марч през януари

Когато след месец еуфорията около празниците вече ще е отминала, ще имаме нужда от нещо друго, което да повдигне духа ни. В края на януари по кината у нас излиза „Малки жени“, а от студиото Sony ни напомнят с нови кадри, които разкриват още от четирите сестри Марч с различните си мечти, поставени под строгото око на тяхната майка (Лора Дърн) и леля (Мерил Стрийп) – непримиримата Джо (Сърша Ронан), която иска да бъде писател, Ейми (Флорънс Пю) със своите амбиции да бъде художник, срамежливата и музикална Бет (Илайза Сканлън), и Мег (Ема Уотсън), която иска да създаде семейство.

ОЩЕ

Отново в играта

Нарекоха завръщането на Pussycat Dolls „една от най-лошо пазените тайни в шоубизнеса напоследък“ заради упоритите слухове, че групата се събира отново. Пет от шестте момичета, които изгряха през 2005 г., тръгват на турне догодина и избраха да потвърдят новината с поява в X Factor, където изпълниха част от предишните си хитове, както и от ново парчe – “React!”.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти