Не пътувайте, за да избягате от проблемите! Пътувайте, за да намерите себе си!

пътуване
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Проблемът на работещите хора е, че все искат да преживеят нещо ново, нещо интересно. 

Сякаш жаждата за адреналин е прекалено голяма, за да може да се побере в рамките на един човешки живот. 

Живеем, за да не изпуснем новините, които се споделят в социалните мрежи. Живеем, за да бързаме все за някъде и да трупаме негативи за несъществени неща. Живеем, за да се съсредоточаваме в малките трудности и, без да искаме, се превръщаме в малки хора. 

Забравяме, че най-важното време от деня е времето за себе си и за любимия човек. Забравяме, че работата ни не сме ние. Забравяме да се спрем и да се огледаме. 

пътуване
Снимка: Unsplash

Взимаме си по 5 дни отпуск, за да си починем от ежедневието, а всъщност все вършим задачи. Решаваме да си отделим време за спокойствие и уравновесяване на силите, а все не се спираме. 

Съвсем скоро една от най-големите нискотарифни компании ще пуснат своите промоционални билети и всички ще започнат да купуват. Как ни е иска да обиколим целия свят в една година и все не ни достига нещо... Дали не е времето? Или нагласата? 

Виждам колко хора пътуват, просто за да отметнат още една страна и колко малко го правят, за да попият от енергията на дестинацията. Защото пътешествието не е цел, мили мои. То е процес. 

Ако съберем 100 човека на едно място, 50 от тях ще са купили билети, за да разнообразят живота си. А колко малко трябва, за да разберем, че ако щастието не е в нас самите, то никога няма да се намира до Фонтана на желанията в Рим или под Триумфалната арка в Берлин. 

пътуване
Снимка: Unsplash

Знам, че ви се иска да избягате от ежедневието тук и да видите какво се случва по света. Обаче почакайте... решете проблемите си на родна почва и вътре в себе си, а след това - пътувайте всеки месец дори! Само така ще имате възможността да видите чисто всичко, което новата страна може да ви предложи. 

пътуване
Снимка: Unsplash

Ако всяко едно пътешествие се случваше като "Яж, моли се и обичай", всичко, което казахме нямаше да има смисъл. За съжаление не така се случват нещата в реалността. Нямаме по 6 месеца време, в което да опознаем себе си в три различни държави. Но имаме цял живот време, за да се научим на любов отвън навътре. 

Не бива да бягате от реалността като се пренасяте в паралелна такава. Това не елиминира тревогите, които имаме.

"Ще мисля за това като се прибера у дома" е това, което може да прекъсне пътуването към себе си и да скапе романтичната разходка по залез слънце по бреговете на Сен Тропе. 

Затова съветът ни е - пътувайте, за да опознаете себе си... а не, за да избягате от проблемите си. 

пътуване
Снимка: Unsplash

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти