Не прибирайте пуловерите, очаква ни обилен сняг през почивните дни

пуловери зима дрехи
Снимка: iStock

Пролетта почти е тук, но за по-високи температури ще трябва да изчакаме поне до средата на следващата седмица.

В днешния четвъртък над страната остава облачно и дъждовно, предават от Sinoptik. Валежите от сняг, които продължават в някои западни райони, в Предбалкана и в Родопите ще намаляват и ще спират в хода на деня.

Облачността ще се разкъсва от югозапад. Вятърът ще отслабва в повечето райони, освен в Северозапада, където ще остане осезаем. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, по-високи в южните части.

Видимостта в планините ще е намалена. Остава облачно, но валежите постепенно ще намаляват и спират. Ще стихне и вятърът в късния следобед. Температурите следобед ще бъдат от минус 6 по високото до плюс 1 в ниските райони. Има повишена опасност от лавини заради големите количества нов сняг.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно с умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 9 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Сгряващи рецепти за зимните дни

През нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне още, а на места и ще стихне, съобщи за „Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В петък южно от България ще премине поредният средиземноморски циклон, който ще донесе валежи от дъжд в югоизточните райони и сняг в Родопите. В останалите части облачността ще се разкъсва в последния работен ден. Предстои и слабо затопляне.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд по южното крайбрежие, предава Darik News. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е между 7 и 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В почивните дни ще има обилни валежи от дъжд и сняг. По високите части на Западна и Централна България ще се създадат условия за по-обилни снеговалежи. Лошото време ще се задържи до около 24 март, след което предстои истинско затопляне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти