Най-студеното място на света - невероятната магия на бяла Русия

Най-студеното място на света - невероятната магия на бяла Русия
Снимка: Amos Chapple

Кка всъщност изглежда най-студеният град в света? 

Благодарение на новозенландския фотограф Амос Чапъл не е нужно да се чудим вече и да си представяме какво е да живееш на -40 градуса. 

Оймайкон, Русия е най-студеното място на света, като достига до -40 градуса. Самият град е на 6 часови зони отдалечен от Москва. Човек не би се и замислил, но съседния град Якутск е доста силно развито селище от икономическа гледна точка. Най-вече заради изобилитето на природни ресурси около него - диаманти, петрол и газ. И от тук следва, разбира се, че да посетиш най-студения град на света изобщо не излиза по джоба на обикновения човек. 

Когато Чапъл пристига в Оймайкон остава изненадан от пустотата на града. С постоянно пребиваващи не повече от 500 човека, Оймайкон не би бил особена атракция за любителите на нощния живот. А с тези температури, какво остава за тези, които обожават плажа и топлото слънце.

В свое интервю Чапъл споделя: "Улиците са просто толкова пусти. Очаквах, че всички са свикнали със студа и животът ще кипи навън, но не! Хората са много предпазливи от студа, който ги заобикаля. Поувствах се крайно самотен и изоставен. Не беше така, но всичко се случваше на закрито, а аз не бях добре дошъл в къщите им."

Разгледайте в нашата галерия как изглежда най-студеният град в света ТУК. 

Към галерията >>> 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти