Най-характерната черта на българите

Най-характерната черта на българите
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Който казва, че българите сме мрачни и негативни хора, значи той не е разговарял откровено за нещата от живота с истинските представители на нашата нация.

А това са хората, видели и добро, и лошо, живеещи в мир със себе си, без да считат, че някой постоянно им е длъжен. Да, колкото и странно да ви се струва, считам, че това са истинските българи. Хората, които не са се извисили над битовизмите, нито пък живеят лесно, но винаги намират сили да приемат нещата с усмивка. Имат закачлив поглед, пълен с хумор и само очакват повод да споделят поредното иронично заключение относно живота си в България.

В следващите редове ви предлагам да се насладите на няколко от тези заключения. Убеден съм, че след като ги прочетете, ще се гордеете още повече, че сте част от народ с уникално чувство за хумор.

• В Бългaрия всичко е плaтено. Всичко, освен рaботaтa. Ок, всяко прaвило си имa изключение. Проблемът е, че изключението се превръщa в прaвило.

• Дaнните от социологическите проучвaния в Бългaрия могaт дa се обобщят тaкa: "Нaд 50% от хорaтa кaтегорично считaт, че мнозинството бългaри сa идиоти". Още ли не вярвaте нa социолозите?

• Ако на очен преглед някой не назовава правилно буква, цифра или знак, това невинаги означава, че има проблеми със зрението. Може просто да е неграмотен. Здравето и образованието вървят ръка за ръка. В България обаче и двете ръце размахват среден пръст.

• Колкото повече опознаваме себе си, толкова повече се обиждаме, когато някой се опитва да ни прави на идиоти. Убеден съм, че и сами се справяме отлично с тая работа. Все пак живеем в България.

• Предложение за реклама на България: Страната, в която има постоянни намаления... на заплати, пенсии и всякакви надбавки. Но това не е всичко! Тук, напълно безплатно, може да получите възможността да се разболеете и да нямате осигурена медицинска помощ! Но и това не е всичко! Ще ви бъде подсигурен и уникалният шанс да се срещнете със съдия изпълнител, който ще вземе част от имуществото ви, че и на ваши роднини! Очакват ви и много други преживявания! Добре дошли в България!

• Продавачката в "Плод-зеленчук" казва, че краставиците ѝ вървят по-добре, откакто ЕС въвел изискване да се продават прави и с 25 см. минимална дължина. "А трябва да ти кажа, че при мен идват направо откъснати от градината, та стават и за ядене" - продължи да ме убеждава тя. Пазарна икономика в България...

• България е страната, в която всеки казва на висок глас, че обича животните, но никой не се замисля, че се отнася към хората като с животни.

• При положение, че има толкова много любители на пийването, в България границата на търпение се преминава, не когато чашата прелее, а когато свърши пиенето.

• В началото на кариерата си всички българи търсят интересна и предизвикателна работа по специалността им, в която да могат да израстват професионално и да трупат полезни контакти. След като намерят такава работа, хората започват да си търсят друга - добре платена.

• В България лятото е чудесно. Имаме четири сезона. Щом човешкият организъм се състои от 70% вода, нищо чудно, че през летните горещини мозъкът на хората се изпарява. От него остават само нервните окончания. Това обяснява емоционалното поведение на българите през останалите сезони.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти