На лятно кино пред блока

На лятно кино пред блока
Снимка: netinfo

От 12 юли до 12 август, всеки вторник и четвъртък междублоковите пространства на десет квартала в София се превръщат в киносалони под открито небе.

Основната програма Блок Игрално Кино включва десет безплатни прожекции на 20 страхотни нови български пълнометражни и късометражни филми.

Миналото лято Блок Кино доказа, че силна селекция нови български филми, прохладна лятна вечер и екран в градинката пред блока могат да бъдат страхотна комбинация.

Тази година събитието се превръща в пълнокръвен фестивал за ново българско кино с три панела - анимационно кино (Блок А) през април, документално кино (Блок Д) през септември и вече традиционната основна програма през юли и август - Блок Игрално Кино.

Прожекциите от Блок Игрално Кино стартират на 12 юли (вторник) в квартал “Княжево”, в двора на 26 СОУ “Йордан Йовков” с филма “Потъването на Созопол” с режисьор Костадин Бонев и късометражния филм “Коледа” на Борислав Колев. Началният час е 20:45.

Блок Игрално Кино продължава с прожекции всеки вторник и четвъртък. Сред заглвията в програмата са “Зад кадър” на режисьора Светослав Овчаров, “Съдилището” на Стефан Командарев, “АВЕ” на Константин Божанов “С лице надолу” на Камен Калев, както и копродукцията между Румъния и България “Защо аз?” на Тудор Джурджу.

Закриващата прожекция на основната програма е на 12 август на хижа “Планинарска песен” на Витоша с филма “Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и мини-маратон с късометражни филми.

Пълната програма, както и повече информация за филмите и режисьорите, може да намерите на страницата www.blok-kino.com, като може да следите всички новини около фестивала на официалната фейбук страницата www.facebook.com/BlokKino.

Приятелите на Блок Кино от ИКЕА са се погрижили за комфорта на зрителите.

Фестивалът Блок Кино е организиран от АС-лаборатория за културни инициативи с подкрепа на Програма Култура на Столична Община.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти