Мъжете у нас живеят по-дълго с родителите си в сравнение с жените

родители
Снимка: Thinkstock

Осемдесет процента от младите български мъже на възраст между 16-29 години, или 8 от всеки 10 представители на силния пол у нас, живеят заедно родителите си, пишат от Darik News.

При младите жени този показател е много по-нисък - едва 60 на сто от представителките на нежния пол у нас се задържат при родителите си до 30-годишна възраст. Средната възраст, на която младите българи са напускали родителите си, е била 30 години.

България не прави голямо изключение по средния показател за съжителство деца-родители за страните от ЕС. И там 73 на сто от младите мъже и около 60 на сто от младите жени са съжителствали с родителите си почти до 30-годишна си възраст, показват данни от анализ на Евростат.

Основната причина за това продължително съжителство между деца и родители е била ангажираността на младите хора с образованието им и логистичната помощ, която по-възрастните са им оказвали при тяхното следване.

родители
Снимка: Thinkstock

Втора основна причина е бил показателят „риск от бедност“.  Наблюдава се тенденция: колкото повече бедност - толкова повече поколения под един покрив.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти