Мъдрата притча за снежинките и съдбата, която сами си избираме

снежинки
Снимка: iStock

Един хубав, зимен ден завалял сняг и хиляди бели, пухкави снежинки се понесли в небето, носени от нежния зимен вятър. Две то тях, които били близо една до друга, се заговорили.

– Откога мечтая да полетя! Толкова е прекрасно да се рееш във въздуха и да почувстваш свободата! – казала първата.

– Как ли не! – смъмрила я другата снежинка. – На това ли викаш летене? Ние не летим, ние падаме надолу и това не е никак прекрасно...

снежинки
Снимка: iStock

След малко първата отново проговорила:

– Ах, толкова е красиво, че след малко ще се докоснем до земята! Ще станем част от снежното пухкаво покривало на земята. Ще блестим и ще радваме децата. Които ще правят снежни топки и човеци и ще огласят света със смеха си.

– Ти съвсем обезумя! – възкликнала възмутена другата. – Каква красота виждаш в това, че ние летим към своята гибел?! След малко ще станем част от калния сняг, който всички ще тъпчат. Децата ще ни размажат с калните си обувки и така ще срещнем смъртта си.

снежинки
Снимка: iStock

– Но ние ще се стопим! Ще се понесем и ще се влеем в някоя река, а после – в морето, където ще станем част от земния безкрай. Така ще живеем вечно.

– О, не, когато се разтопим, ние ще изчезнем завинаги. Но не и преди да сме се измъчили от всички кални обувки, лопати и какво ли не, което ще ни стъпче и смаже на мига!

Така завършил разговорът между двете снежинки. После всяка от тях се понесла в различна посока, за да посрещне съдбата, която сама си е избрала.

12-те най-мъдри съвета, които някога сте чували

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти