Музика с аромат на "Любов и кафе"

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Малко преди празника на влюбените – на 12-ти февруари, от 18.30ч. в клуб "Студио 5" (в сградата на НДК) Светла Иванова ще представи новия си албум "Любов и кафе". На сцената с нея ще излязат авторите на песните ѝ.

Албумът съдържа 12 песни. За разлика от предишния ѝ "C’est la vie" където певицата избира денс/хаус звученето, стилът на новите песни е мелодичен, китарен поп. По-голямата част от тях са лирични, а китарата присъства тенденциозно във всички тракове.

Албумът не случайно носи заглавието "Любов и кафе" като емблематичната песен от него. Той е вдъхновен от ежедневието ѝ.

"Това не е заглавие просто на албума ми, то е заглавие на всеки един мой ден, на всички хубави моменти от него." – споделя Светла.

Както в дебютния си албум, и тук Светла представя съдържанието му по нестандартен начин, което обаче не е странно в предвид опита й като писател:

"Знаеш ли…", че "Утре“ може би идва "Краят на света". А може би това са поредните "Истински лъжи", измислени от хора, които се правят на "Малки богове" и се опитват да вгорчат живота ни. Аз пък искам да споделя с теб тази музика с аромат на любов и кафе. Не знам "Кой си ти", но само това, че държиш този албум ни прави близки. "Двамата с теб".

Може би си просто "Колекционер" на дискове или пък "Корабокрушенец", попаднал случайно на моя музикален остров. Но който и да си, знам, че те има. "Някъде там"... Слушателю, желая ти още много споделени "Любов и кафе".

Светла работи около пет години по новия си албум. Първият сингъл "Някъде там" с видеоклип към него излиза в края на 2007-ма година. Следва едноименната песен "Любов и кафе" (2010) и ремикса и отново с видеоклип (2011). "Истински лъжи" излиза през лятото на същата година, а първата песен по нейна музика - "Краят на света" през 2012-та.

В момента актуалният ѝ сингъл е романтичната балада "Знаеш ли…", а в началото на месец март ще видите и най-новия ѝ съвместен проект с Дамян Попов - "Двамата с теб", който ще бъде представен за първи път на промоцията на албума ѝ.

Въпреки успеха на другата ѝ дуетна песен с Орлин Павлов, която излезе с видеоклип през 2008-ма година, Светла не я включва  в албума си, защото латино-ритъмът не се съчетава с останалите песни. За това обаче певицата обещава в най-скоро време да издаде албум с дуети.

Авторите на  музиката в новия ѝ албум са много – Момчил Колев, Жени Джамбазова, Рене Ранев, Дамян Попов, Николай Урумов, както и самата Светла. Кръгът на аранжорите обаче е стеснен с идеята парчетата да звучат като едно цяло. Върху тях Светла работи само с мениджърa на група Gravity Co. Георги Станев, а живите китари са на Иво Чалъков също от групата. Автори на текстовете са  Александър Петров и Ивайло Вълчев ("Шоуто на Слави")

Албумът включва и ремикси на: DJ Rossko и DJ Bor4e.

Заповядайте на 12-ти февруари в клуб "Студио 5" на премиерата на новия албум на Светла Иванова и се насладете на музиката ѝ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти