Морето знае да прощава, другото ще го мислим наесен
Снимка: Thinkstock

Морето знае да прощава, другото ще го мислим наесен

Жегавият август все пак не може да изсмуче докрай романтичната ни нагласа за света.

Животът продължава и в рекламните паузи, и нищо не е в състояние да сложи прът в спиците на колелото му.

А и какво толкова му трябва на човек?

Да има подслон над главата си, да е нахранен и да споделя с някого леглото си. Тези три неща ни определят като човешки същества, останалото е пожелателно.

Инстинктите са в основата на чувствата, разумът ни превръща в най-опасните хищници.

В любовта пък не прощаваме дори на себе си.

Парите не осигуряват задължително хубави спомени. В надпреварата за първото място сме готови на много жертви и компромиси. Мъжкият трябва да се хареса на женската, да се заяви като единствения екземпляр, на който може да се разчита.

Женската трябва да си осигури грижата на мъжкия, затова внимава в преценката си за неговите достойнства.

В наше време често е и обратното. Смисълът, обаче, остава същият – покривът над главата, приличната храна и размножаването обикновено зависят от двама.

Снимка: Thinkstock

В края на краищата животът е оцеляване. Търсим, лутаме се, упражняваме право на избор, но дълбоко в нас често остава съмнението, че пропускаме нещо по-добро. По себична презумпция смятаме, че заслужаваме много повече.

Егоизмът има свойството да надделява, а това оказва влияние на решенията, които взимаме. Да делиш живота си с човек, когото не обичаш, е наказание. Не е задължително да си извършил престъпление, достатъчно да е да не си бил честен със самия себе си.

Часовете се нижат твърде бързо, за да си позволяваме компромиси, които не можем да преглътнем. Да, светът е джунгла и всеки намира своя начин да оцелява и да продължи напред, но радостта от живота е възможна само чрез любовта. Тя ни прави хора.

Снимка: Thinkstock

Освен че парите не купуват спомени, никога не са достатъчни, за да се сдобием с лесно щастие. Ако са единственото основание да бъдем с някого, ние вече сме избирали да съществуваме в състояние на тъга. А с тъгата не се живее лесно. Рано или късно тя изважда на показ най-отрицателните ни черти и всички надежди за радост отиват право в кошчето за боклук.

Измамният лукс ни отдалечава един от друг. Безценни са моментите, които поделяме. Дори август не може да ни отнеме вярата, че е възможна втора голяма любов, ако първата се е стопила като топка сладолед, изложена на безпощадното слънце.

Снимка: Thinkstock

Нищо не е вечно, „завинаги“ е дума, която отива повече на лиричните стихотворения. В разгара на лятото могат да се правят обещания, защото морето знае прощава.

Другото ще го мислим наесен...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти