Момичета, направете го за себе си!

Момичета, направете го за себе си!
Снимка: Thinkstock

Животът е неповторим и прекрасен дар.

Всеки миг, всяка глътка въздух е привилегия и не бива да бъде пропилявана.

Не чакайте утре, не отлагайте, живейте днес.

Използвайте всяка секунда, рискувайте и излезте от зоната си на комфорт, за да осъществите важните за вас неща.

Предлагаме ви списък със 7 дейности, които всяка Edna от нас трябва да направи за себе си:

1. Пътувайте!

Пътувайте много - надлъж и нашир. Всяко пътуване, всяка нова дестинация ни обогатява. Пътешествайте с влак през цялата страна, защото винаги има какво да научите. Ако имате време и възможности, не пропускайте да пътувате в чужбина. Светът е една интересна отворена книга. Ако си стоим само вкъщи, все едно четем всеки ден една и съща страница.

2. Направете нещо екстремно, нещо, което дори може да ви плаши или което не бихте направили в ежедневието си.

Преодоляването на страховете е един от начините да се живее на ръба, да се живее пълноценно. И тук изборът е голям – направете скок с парашут или се присъединете към група, която всеки уикенд прави опознавателни екскурзии близо до вашия град, помагайте в приют за бездомни животни или занесете плодове и цветя на непознат човек в дом за възрастни.

Снимка: Thinkstock

3. Научете нещо ново.

Независимо на колко години сте, никога не е късно да се научите да свирите на музикален инструмент или да се запишете в група за творческо писане. Може да се запишете в курс по фризьорство или готварство или пък да започнете да посещавате сбирките по колективна медитация. Научаването на нови неща е много креативно и полезно за личността и развитието, а и винаги може да се създадат нови приятелства с интересни хора.

Снимка: Thinkstock

4. Научете нов език.

Физиологични изследвания са показали, че изучаването на нов език е предпоставка да станете по-умни и по-отчетливи в мисленето си. Учените са установили, че младите хора и децата, които знаят или изучават поне два езика, са по-ефективни, когато трябва да се справят със задачи, продиктувани от изпълнителната система за контрол на мозъка. Тази система е "основата за способността да се мисли по сложни начини, да се контролира вниманието и да се прави всичко, което смятаме за еднозначно в човешката мисъл", казва Елън Бялисток, психолог в университета Йорк в Торонто, Канада. Езикът е връзка към света. След курса по чужд език направете пътуване до страна, в която той е официален.

Снимка: Thinkstock

5. Фокусирайте се върху вашето здраве.

Започнете да практикувате джогинг или туризъм. Присъединете се към група по йога или гимнастика или посещавайте по-често фитнес залата. Вашето здраве е приоритет пред всичко останало. Откажете цигарите и алкохола. Пийте повече вода. Добавете повече зеленчуци към диетата си, а намалете приема на червени меса и други преработени храни. Когато се чувствате добре, вие ​​ще правите добро впечатление и на околните.

Снимка: Thinkstock

6. Влюбете се безусловно!

Ако в момента нямате романтична връзка, не отлагайте, а оставете сърцето си достъпно и отворено към нови преживявания. Обичайте първо себе си. Когато другите виждат как обичате живота и себе си, те ще започнат да ви обичат със същото уважение. Ние сме постоянно в очакване на друг човек да ни обича безусловно, но тази любов започва с Аз-а. Вие сте тук, за да обичате безусловно и да получавате безусловна любов.

Снимка: Thinkstock

7. Правете любов!

(Тук не става въпрос за плътската любов и секса.) Ако искате да чувствате най-мощната енергия във Вселената, правете любов. Казано по-просто, правенето на любов е създаване на енергия, подчинена на обичта към света, хората и нещата, които ви заобикалят и считате за хубави. Има много начини за създаване на тази божествена енергия и можете да намерите пътя към нея в много различни аспекти на живота. Само трябва да имате широк мироглед, за да ги видите.

Снимка: Thinkstock

Прочетете още:

4 неща, които ще донесат щастие и в най-лошия ти ден

Скъпа, не ги прави тези работи!

6 причини да останем сами със себе си

Скъпа, ти си ужасна!

Скъпа, как си?

Ям, моля се и обичам мъжките погледи

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти