Мемоарите на Мишел Обама, превърнали се в бестселър, излизат на български

Мишел Обама
Снимка: Getty

Автобиографията „Моята история“ на Мишел Обама, която се превърна в световен бестселър №1 миналата година, ще зарадва и читателите у нас с издание на български от „Софтпрес“.

„Моята история“ беше издадена в САЩ и Канада на 13 ноември 2018 г. от Crown Publishing, част от Penguin Random House, и е публикувана на 44 езика в целия свят. Само седмица след премиерата си автобиографията на бившата първа дама на САЩ оглави класацията на New York Times за най-продавани книги и до днес продажбите ѝ във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра.

В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота й – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила.

Топла, мъдра и откровена, „Моята история“ е необикновено личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чиято история ни вдъхновява да направим същото.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен, отколкото когато и да е в историята; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ѝ периоди.

Мишел Обама
Снимка: Miller Mobley; Софтпрес

След 24 тиража печатното издание на „Моята история“ достига 5 365 000 милиона копия в САЩ и Канада и общо 8 500 000 милиона копия в целия свят. Книгата се превърна в №1 бестселър в общо 12 държави.

По данни на NDP BookScan изданието с твърди корици на „Моята история“ е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018 г., и от всяка нехудожествена книга с твърди корици от 2007 г. до днес.

Мишел Обама
Снимка: Софтпрес

 

Книгата на Мишел Обама ще излезе на българския пазар на 24 октомври 2019 година.

Аз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове.“ - Мишел Обама, от епилога на „Моята история“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти