Малка доза оптимизъм

Малка доза оптимизъм
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

На всеки се е случвало в средата на седмицата (а и не само тогава) да не иска да е на работа, а да е някъде на хубаво и да се наслаждава на пълноценна почивка.

Ние не можем да ви помогнем за това, но пък можем да ви разсеем за малко от монотонното ежедневие, като ви предоставим нещо полезно, забавно и разтоварващо за четене.

Днес ще ви представим няколко съвсем кратки факти, които могат да ви накарат да се усмихнете и да направят денят ви по-хубав. Може би някои от тях са ви известни, но не пречи отново да си ги припомните.

*Шестгодишно момченце е кандидатствало за работа в музей на железниците и е било назначено като директор на забавлението. В молбата си за работата то написало "Имам електрическо влакче-играчка. Добър съм с него. Мога да управлявам две влакчета едновременно."

*Актьорите, които озвучават легендарната двойка на "Дисни" Мики и Мини Маус, са щастливо женени в истинския живот.

*Пингвините, както и много други животни, са строго моногамни. Интересното при тях обаче е, че те "предлагат" партньорство на своята избраница чрез специално подбрано камъче. Избирането му може да отнеме доста време.

*Видрите също са моногамни. Двойките спят хванати за лапички, за да не ги отнесе течението в различни посоки през нощта (а иначе аз самата съм ги виждала как се милват по муцунките, сякаш се целуват).

*Всяка година стотици дървета израстват благодарение на катерички, които са забравили къде са скрили ядките си.

*Доказано е, че кравите си имат най-добри приятели и страдат, когато са разделени.

*Има животинче, което може да се усмихва. Казва се куока, има размерите на котка и живее в Австралия.

*Слепите хора могат да се усмихват, дори и никога да не са виждали усмивка.

*Актьорът, който озвучава Мечо Пух, има навика в свободното си време да се обажда на деца в онкологични отделения на различни болници. Той се представя за Мечо Пух и казва на малчуганите колко са смели и колко ги обича.

*Всичко отминава. Както хубавите, така и лошите неща и настъпва промяна. След всяка нощ изгрява слънце, след всяка буря въздухът е по-свеж, а небето чисто и красиво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти