Магнитните бури през месец май - подложени сме на висок стрес! Как да се предпазим?

буря дърво ливада природа светлина
Снимка: Thinkstock

Агресивното влияние на Слънцето върху магнитосферата на Земята ще започне още от първия ден на месеца.

Магнитната буря на 1 май може сериозно да навреди на здравето ви, ако не подготвите своя организъм за стресовата ситуация.

През целия месец се постарайте да не се претоварвате с монотонна работа и да намирате време за почивка и пълноценен сън. Също така, не злоупотребявайте прекалено много с мазни храни, алкохол и тютюн.

1 май: магнитна буря от 1 ниво. Най-слабата от всички възможни, но тази буря все пак е в състояние да причини вреда на здравето. Лекарите определят главоболиeтo като най-честия симптом от негативните ефекти на магнитните бури.

5-6 май: смущения в магнитосферата на Земята. Този ефект е много по-слаб от пълноценна магнитна буря, но въпреки това може да предизвика дискомфорт. В този период е важно да не изразходвате напразно резервите на своя организъм. Можете да си помогнете като правите леки упражнения на открито и медитации.

Снимка: Thinkstock

16-24 май: опасно продължителен период с магнитни бури. В това време за метеочувствителните хора може да им бъде трудно да живеят в обикновения ежедневен ритъм и да изпълняват задачите си на работа. Лекарите предупреждават хората с хронични заболявания да не се претоварват физически и психически.

Опитайте се да не допускате конфликти, преумора, общуване на висок глас, както и всякакви ситуации, които влияят отрицателно на настроението ви. Грижата за самите вас и близките ви е необходима както никога по време на периоди с повишена слънчева активност.

Снимка: netinfo

В момента останалите дни от месеца се считат за свободни от магнитни бури, така че ще можете да се възстановявате и да обновявате своята енергия.

Лекарите препоръчват да незабавно да се обърнете към специалист, ако се появи някой от следните симптоми по време на магнитни бури:

–силно главоболие, което не минава;
–увеличаване или рязко спадане на кръвното налягане;
–болки в ставите и мускулите;
–нарушения на съня;
–нервозно състояние;
–пристъпи на паника;
–болка в сърцето.

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти