Любовта не е отвън, тя е дълбоко вътре във вас. Никога не можем да я загубим и тя не може да си тръгне

Любовта не е отвън, тя е дълбоко вътре във вас. Никога не можем да я загубим и тя не може да си тръгне
Снимка: netinfo

Екхарт Толе е немски духовен учител и автор. На 29-годишна възраст изживява, по негови думи, едно внезапно и радикално духовно пробуждане. Той описва това състояние като „Просветление", наричано освобождение от индентифицирането със собствената личност в своята първа книга „Силата на настоящето". Тази дълбока духовна промяна разрушава старата му самоличност и променя из основи хода на живота му.

Първата му книга, „Силата на настоящето" стои начело на бестселър-списъка на Ню Йорк Таймс и е преведена на над 30 езика. Чрез нея учението му за първи път става достъпно за широката публика. Голям успех имат и следващите му книги „Гласът на покоя", „Нова Земя: Пробуждане за целта на вашия живот" , „Практикуване на силата на настоящето", „Единение с живота".

В своите книги Екхарт Толе употребява картини и мистични изказвания от различни духовни традиции, като например Християнския Мистицизъм или Будизма, за да опише препоръчания от него път към вътрешната свобода.

Представяме ви част от мъдрите мисли на духовния учител:

Вие сте тук, за да позволите да се осъществи божественото предназначение на Вселената. Да, точно толкова сте значими!

Не се стремете към щастие. Ако го търсите, няма да го намерите - стремежът е антитеза на щастието. Щастието винаги е нещо изплъзващо се, докато свободата от нещастието винаги е постижима и то постижима сега, в този момент - в момента, в който престанете да си създавате истории за вашето нещастие.

Нищо не е такова, каквото ни изглежда.

Привидната солидност на материята е илюзия, създадена от нашите сетива.

Ако умственото развитие и натрупването на знания не бъдат балансирани от съответно израстване на съзнанието, потенциалът за нещастие и беди е много голям.

Да не се съпротивляваш, да не съдиш и да не се привързваш са трите аспекта на истинската свобода и на просветления начин на живот.

Снимка: netinfo

Покоят е единственото нещо на този свят, което няма форма. Но пък от друга страна, то не е точно нещо и не е от този свят.

Най-силният катализатор за промяна в една връзка е пълното приемане на партньора, такъв какъвто е, без да изпитвате потребност да го съдите или променяте.

"Как" е винаги по-важно от "какво".

Духовното пробуждане е пробуждане от съня на мислите.

Най-големият враг на егото е настоящият момент, което ще рече - самият живот.

Снимка: netinfo

Хората не осъзнават, че сега е всичко, което съществува. Няма минало или бъдеще, освен като спомен или очакване в ума. Миналото ви дава самоличност, а бъдещето - обещание за спасение. И двете са илюзии.

Не позволявайте на един луд свят да ви каже, че успехът е нещо друго освен настоящият момент.

Да не се съпротивлявате на живота е да бъдете в състояние на благодат, удобство и лекота. Това състояние след това вече не зависи от неща, които са по определен начин добри или лоши. Нещата, хората или условията, които сте си мислели, че са необходими за вашето щастие, сега идват при вас без борба или усилие от ваша страна, и вие сте свободни да им насладите и да ги оцените - докато траят. След като зависимостта си е отишла, вече няма страх от загуба. Животът си тече с лекота.

Скуката, гневът, тъгата, или страхът не са "ваши", не са лични. Те са състояния на човешкия ум. Те идват и си отиват. Нищо, което идва и си отива, не сте вие.

Снимка: netinfo

Любовта не е отвън, тя е дълбоко вътре във вас. Вие никога не можете да я загубите и тя не може да си тръгне.

Където и да сте, бъдете там напълно. Ако намерите вашето „тук и сега" нетърпимо и то ви кара да сте нещастни, имате три възможности: премахнете себе си от ситуацията, променете я, или я приемете напълно. Ако искате да поемете отговорност за живота си, трябва да изберете един от тези три варианта и трябва да изберете сега. Тогава приемете последствията.

Повечето хора никога не са напълно присъстващи в сега, защото подсъзнателно вярват, че следващият момент трябва да е по-важен от сегашния. Но така вие пропускате целия си живот, който никога не е сега.

Снимка: netinfo

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти