Къде и кога у нас може да видим редки породи котки

Сиамската котка е смятана за най-старата порода в света, като до 1879 година се пази ревностно само в границите на Сиам (Тайланд). Първата двойка чистокръвни сиамки, която напуска държавата, е изключителен подарък за президента на САЩ Ръдърфорд Хейс. Шест години по-късно същия дар получава и британската кралска фамилия
Снимка: baec.eu

На 1 и 2 февруари в хотел "Кемпински - Хотел Зографски" в София ще се проведе изложба на котки с доста редки представители на мъркащите четириноги.

За първи път у нас ще бъде показан японски бобтейл - живият първообраз на световноизвестния анимационен герой Hello Kitty. Смята се, че бобтейлът има добър дух и носи късмет. Затова късоопашатите котки са любими герои в поезията и изобразителното изкуство в Азия. Древната и рядка порода е сред над 100-те елитни котки от 42 разновидности, които ще вземат участие във форума в столицата ни. Също така за първи път българската публика ще може да види и "вечното бебе-котка" Бамбино.

По традиция организаторите от Българска Асоциация Елитни Котки ще застанат и зад благотворителна кауза. Средствата, събрани от различни дейности в програмата, ще бъдат дарени за нуждите на деца със сърдечносъдови заболявания от детското отделение в Национална кардиологична болница.

Благодарение на изложбата посетителите ще разберат и какви са характеристиките на чистокръвните сиамски котки.

Още топ елитни котки ще пристигнат специално за събитието от Русия, Украйна, Франция, Италия, Германия, Испания, Швейцария, Финландия, Швеция, както и от цяла България.

Здравето на котките ще е основен фокус на изложбата, като в темата ще се включат специалисти от различни области на фелинологията (наука за котките), храненето, медицината, научните среди и развъдчиците.

* Деца до 7 години ще могат да посетят експозицията безплатно, за момичета и момчета до 14 години и пенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв. Билетите се предоставят на място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти