Котки за здраве

Котки за здраве
Снимка: netinfo

Клиповете с котки в онлайн пространството водят не само до големи усмивки, но носят и значителни ползи за здравето.

Това показва ново изследване, цитирано от "Лайв сайънс".

Гледането на видео с представленията на различни котешки герои може да стимулира енергийните ви нива, да повиши позитивните емоции и да намали негативните чувства", казва Джесика Гул Майрик, медиен изследовател в университета в Индиана, САЩ.

"Някои хора може да си мислят, че гледането на видеа с котки не е достатъчно сериозна тема за академични изследвания, но е факт, че това е едно от най-популярните неща в интернет днес", казва тя.

"Ако искаме да разберем по-добре ефектите, които може да окаже онлайн пространството върху нас като личности и върху обществото, тогава учените не могат повече да пренебрегват интернет котките", обяснява Майрик.

Тези видеа събират повече гледания, отколкото която и да е друга категория в съдържанието на този сайт, подчертава Майрик.

За целта на изследването Майрик е анкетирала приблизително 7000 души, гледали котешки видеа. Те са отговаряли на въпроси относно навиците им да гледат такива клипове в различни сайтове. Майрик също така е помолила участниците да опишат как се отразяват видеата на техните настроения.

Тя открила, че резултатите са предимно положителни.

Участниците в проучването заявили, че се чувстват по-енергични и по-позитивни, след като гледали котешко видео в интернет, отколкото преди това. Те също така съобщили, че изпитват по-малко негативни емоции, включително тревожност, раздразнение, тъга.

"Дори и когато хората гледат котешки видеа, за да отложат нещо във времето или докато би трябвало да работят, емоционалният заряд всъщност може да им помогне да се справят с трудни задачи след това", казва Майрик.

Изследване, направено през 2012 г., подкрепя констатациите на Майрик.

Учени от Япония открили, че разглеждането на снимки на сладки животни може да подобри производителността на работниците, да повиши концентрацията им и да насърчи внимателно поведение.

И за да не бъдем голословни, ето ви е едно забавно клипче с котки, което ще подобри настроението ви:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти