Създадено за Klorane

Косата иска внимание, осигурете ѝ го

Косата иска внимание, осигурете ѝ го
Снимка: iStock/Getty Images

Сутрин, пред огледалото. Сресвате се и, нека познаем, винаги, абсолютно винаги, поглеждате колко коса се е събрала на четката.

По някое време следобед. През деня прoкарвате пръсти през косата си и почти несъзнателно обирате падналите заради това движение косъмчета.

Вечер отново, без значение дали миете косата си при всяко къпане или имате класическия навик да разресвате косата преди сън, отново подлагате на проверка падащата коса.

Да, всички ние сме свикнали да следим състоянието на косата си и да го определяме като добро или лошо, в зависимост от количеството коса, останало в ръката ни или по четката.

При смяната на сезоните косопадът се засилва. Това е физиологична особеност, която се среща при огромна част от хората. И макар да е нормално явление, не е нужно да се примирявате в продължение на месеци със слаба, тънка и оредяваща коса, още повече, че с годините възстановяването на косата става все по-трудно.

Затова и през този сезон искаме да ви напомним зa силата на действие на комбинацията от хинин, кофеин и кератин за здрава и красива коса.

Снимка: klorane.com

Всяка от тези съставки има своя важна роля в поддържането на здравия вид на косата и скалпа, а когато действат в синхрон, резултатите са на лице (или на глава ;) още след първия месец.

Не забравяйте и масажa - той стимулира микроциркулацията на скалпа, коeто спомага за подхранването на косъма отвътре.

Кофеинът в комбинация с хинин стимулира растежа, подсилва и укрепва косата.

Кератинът е основен компонент на косата и изгражда до 97% от косъма.

Произвеждан от кератиноцитите в космената луковица, този протеин съдържа комбинация от 18 аминокиселини. Благодарение на неговата свързваща роля в космената луковица, защитава косата от външните агресивни фактори, повишава еластичността и устойчивостта на косата.

Снимка: klorane.com

Ще откриете всички тези съставки в продукта на KLORANE - Force Keratin Концентрат против косопад с активен комплекс хинин-кофеин и растителен кератин, съдържащ аминокиселини, подобни на тези в естествения кератин. Концентратът спомага за намаляването на косопада в следствие на хормонални промени, стрес или смяна на сезони. Активните съставки укрепват косъма, стимулират растежа и намаляват косопада. Концентратът против косопад е богат и на витамини от групата Б, които имат ролята на хранителни вещества и значително укрепват косъма. За да гарантирате оптималната ефикасност на продукта, съчетайте употребата му със стимулиращ масаж. Масажът ще засили микроциркулацията и кръвообръщението в областта на космената луковица, като по този начин ще спомогне за оптималната ефикасност на активните съставки.

За още по-добър ефект, комбинирайте с другите продукти от серията Хинин на Klorane – шампоан и балсам.

Не се притеснявайте за природата, откъдето са добити съставките в серията. Ботаниците на KLORANE култивират растенията за своите продукти в собствени полета, съблюдават жизнения им цикъл, използват „зелена химия“ за извличането на активните съставки и се грижат за околната среда чрез активностите на Ботаническа фондация KLORANE.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти