Колко ще ни струва морето в края на сезона?

лято
Снимка: iStock

Свалят цените по морето с 30 % през септември. Очакванията са през почивните дни около официалните празници през следващия месец хиляди българи да тръгнат на път.

Офертите за евтино море в края на сезона тази година започнаха още от 20 август. Без да чакат септември, повечето хотелиери в „Слънчев бряг” постепенно свалят цените.
След слабото начало на сезон, сега в битката за всеки клиент хотелиерите засипват туристите с всякакви атрактивни предложения.

коса лято
Снимка: iStock

„При хотелите със спа център се дава безплатен масаж или безплатно използване на спа центъра. Наблюдава се промоцията 5=7 – плащаш 5 и почиваш 7”, заяви Константин Занков,  от Института за анализи и оценки в туризма пред NOVA.

Най-сериозни намаления се очакват в хотелите, които успяха да запазят цените си през август.След първата седмица на месеца близо 30 % от хотелиерите по морето пуснаха промоции с отстъпки от 30 до 50 на сто, за да спасят сезона. Сега при тях намаленията ще са минимални.

„До 15 септември имаме 30 % намаление на цените спрямо август, а след това 50-60 % спрямо активни сезон. През септември средната заетост на хотелите ще е между 38 и 40 %”, заяви Занков.

коса лято
Снимка: iStock

„Голяма част от хотелите ще затворят още около 20 септември, но има и такива, които ще удължат сезона до 30 септември и дори началото на октомври – големи вериги, които работят предимно с чужди туристи”, каза още Антония Чомполова, представител на туристическа агенция.

Последните чартъри към морските ни курорти са на 8 октомври. Бърза проверка в интернет търсачките за почивки показва свободни места в почти всички хотели на 2-ра и 3-та линия в големите комплекси. Повече резервации през септември има около първия дълъг уикенд след активния сезон – около Деня на Съединението.

лято
Снимка: iStock

Така на първа линия до плажа в големите комплекси по морето през септември ще може да се нощува срещу 140-180 лв. В апарт комплексите в курорта, както и в семейните хотели в Поморие, вече има оферти и за 20 лв. за човек, а квартирите на юг ще наемаме дори за 6-7 лв. за нощ. Оферти за почивка в хотел в Созопол намираме срещу 70 лв., а в по-луксозните комплекси – около 200 лв. В много от хотелите, в зависимост от престоя, се изготвят и индивидуални оферти за туристите.

Отстъпки в цените на пакетите готвят и хотелиерите при съседите. Но от по-късно, тъй като там активният сезон продължава и след септември.

лято
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти