Кой ще бъде цветът на 2023 и как да го включиш в стила си

лилаво
Снимка: iStock

Знаете как цветовете влияят на настроението ни и на възприятието на хората за нас. Това е причината поради която това, което носим, не бива да бъде просто случаен избор. Новата година, както винаги, ще донесе желание за ново начало и промяна, а едно от първите неща, които променяме след 1 януари са нашия собствен външен вид и интериора в дома ни. 

Според системата за цветно кодиране Coloro, създадена от водещата компания, която прогнозира глобалните тенденции - WGSN, в партньорство с Китайския информационен център за текстил, цветът на 2023 ще бъде Дигитална Лавандула.

“Лилавото ще се завърне като ключов цвят през 2023 г., представяйки уелнес и дигитално бягство. Ритуалите за възстановяване ще станат основен приоритет за потребителите, които искат да защитят и подобрят психичното си здраве, а Дигиталната Лавандула ще се свърже с този фокус върху благосъстоянието, предлагайки усещане за стабилност и баланс,” пишат от WGSN.  

Изследванията показват, че цветовете с по-къса дължина на вълната като Дигитална Лавандула, предизвикват спокойствие и ведрина. “Вече вграден в цифровата култура, ние очакваме този въображаем цвят да се слее във виртуални и физически светове,” казват още от WGSN. 

Дигиталната Лавандула вече е установен на младежкия пазар цвят и WGSN очакват той да се разшири във всички категории модни продукти през 2023 г. Сетивното му качество го прави идеален за ритуали за грижа, лечебни практики и уелнес продукти. Този нюанс на лилавото също ще бъде от ключово значение за потребителската електроника, дигитализирания уелнес, осветлението за подобряване на настроението и домашните стоки.

Виж в галерията нашите идеи за това как да включиш този цвят в облеклото, разкрасителните ти ритуали и интериора на дома ти.

Цветът на 2023 и няколко идеи как да го включим в стила си

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти