Кои са песните ни за Евровизия?

Кои са песните ни за Евровизия?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи представиха за пръв път песните, които ще участват в състезанието за българската песен тази година, съобщиха от БНТ, цитирани от БГНЕС.

Основно предимство и на трите песни е, че са много различни от познатия поток изпълнения представяни на този конкурс досега, с различна енергия, нестандартно звучене и емоция.

Поредността на изпълнението беше определана чрез жребий, в песните участват и различни гост-изпълнители. Всяко едно от трите парчета е сериозната заявка на България за силна и конкурентна песен в голямото музикално състезание – Евровизия.

Първата песен, която изпълниха Елица и Стоян се казва "Дзупай, либе босо".

Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър. Песента е динамична, жизнерадостна и игрива, загатваща дълбините на националния фолклор в кантото на Елица Тодорова. Майсторските бийт-бокс похвати на световния шампион Александър Деянов – Скилър, преплетени в ритъма на ударните инструменти, изпълнени от Стоян Янкулов създават неповторим колорит на песента.

Музиката на второто парче e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби", а аранжиментът е Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. "Кисмет" е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи.

Миксът между двата коренно различни елемента я прави забележима и отличаваща, а умело вплетения автентичен фолклорен вокал на Петьо Костадинов засилва чувството за непреходност.

Третото предложение е по музика на Елица Тодорова и Кристиян Талев-Криско, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и Кристиян Талев-Криско. "Само шампиони" е ефектна, ритмична и носеща експлузивен емоционален заряд песен.

В парчето са вплетени перфектният дръм аранжимент на Стоян Янкулов, характерната мелодика на българската гайда на Петьо Костадинов и въздействащия вокал на Елица.

Комисията в БНТ избра именно тези три песни от общо пет. Избраните парчета са издържани в добре познатия и характерен стил на двамата изпълнители. В тях присъстват етно елементи, майсторски примесени с модерен саунд и активното участие на уникални ударни инструменти.

Парчетата са различни като настроение и въздействие, но това ги прави разпознаваеми и дава възможност на зрителите и журито да направят своя избор, съобразно своите музикални критерии и предпочитания.

През следващите две седмици "Дзупай, либе босо", "Кисмет" и "Само шампиони" зрителите ще могат да се гледат и слушат в ефира на БНТ, БНР и БГРАДИО, както и в интернет. На 3 март, в тв шоу в прайм-тайма на обществената телевизия, вотът на публиката и специално жури ще определи коя е българската песен в Евровизия 2013г. Нека заедно да изберем най-добрата песен, която да представи България на Евровизия 2013. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти