Когато ти стане досадно на работното място

Когато ти стане досадно на работното място
Снимка: netinfo

Петък е и със сигурност мислете основно за това как след няколко часа ще си тръгнете от работа, отколкото за самите задачи, които ви чакат да ги свършите.

Истината е, че всеки човек е изпитвал изтощение, стрес и дори досада по време на работния ден. Ето няколко съвета за почивка и "презареждане" на батериите по време на работа, дадени от Лаури Таркан - водещ здравен журналист, чийто съвети често биват публикувани в "New York Times".

Кратка почивка
Затъването в рутината е най-сигурният причинител на умора и досада. Понякога е по-добре да станете и да се разходите за няколко минути някъде на въздух, отколкото отчаяно да се опитвате да бъдете работоспособни. Направете си чай или сок от портокали, поговорете с колега или просто се разходете навън за няколко минути. След това ще се чувствате много по-отпочинали и готови за работа, отколкото ако стоите на едно място и се мъчите да бъдете делови.

Хората, които работят седнали, е особено важно да си правят кратки разходки, за да раздвижат мускулите си.

Дълбоки вдишвания
Понякога работата и задачите сякаш са ви хванали за гърлото и освен че ви паникьосват, сякаш не ви дават възможност да дишате дълбоко. В подобни случаи е добре за момент да оставите всичко, което вършите и да си поемете няколко дълбоки глътки въздух. Старайте се да дишате от диафрагмата, бавно и спокойно. Ако искате, затворете очи и си помислете за нещо хубаво, което ви предстои. Това е много просто и неангажиращо упражнение, което ще ви помогне да отпочинете и да се заредите с енергия.

Протеини за закуска
Сутрин може да си позволите да се храните обилно. Не се притеснявайте да комбинирате въглехидрати и протеини, те ще ви заситят за по-дълго и ще ви дадат необходимия тласък енергия, за да се справите с възможно повече задачи до обяд. Не пропускайте хранения, независимо колко работа имате. Важно е да се храните добре, за да се чувствате добре. В противен случай денят ще ви се струва безкрайно дълъг и изтощителен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти