Създадено за Nike

Kогато светът оздравее, нищо не може да ни спре

Kогато светът оздравее, нищо не може да ни спре
Снимка: Nike

Движението е живот. Животът е движение. Спираш за миг, за да поемеш дъх, и после продължаваш към следващата цел, към по-висок връх, към нова дестинация. Повярвай в тялото си и го направи устойчиво. Спортувай! Тренирай ума си и го превърни в свое предимство. Дисциплинирай се!

Четем, че от обездвижването остаряваме, изолацията разболява, а коронавирус пандемията атакува дори качеството на мислите ни. Животът се променя пред очите ни. Променят се навиците на хората, променя се начинът на комуникация с другите, на общуване със себе си. Застоят пълзи към ежедневието, настанява се върху канапето и води със себе си страх, тъга, тревожност, токсичност. Нищо не ни радва, отпускаме се физически, претоварваме се психически. Да, всички сме заедно в това, но за да се справим. Заедно.

Спортисти и спортуващи, треньори, спортни инфлуенсъри, диетолози и нутриционисти от различни държави, включително и от България, се обединиха под мотото #BackToSport на #NIKE, за да стимулират хората да запазят позитивната си нагласа, като се обърнат към спорта. Защото спортът ни обединява, спортът ни вдъхновява, спортът е източник на здраве както за физиката, така и за психиката.

Снимка: Nike

Времената са странни, всички се чувстваме сами, разделени. Спортът е състезание, но аз мисля, че сега е моментът да бъдем единни повече от всякога. Да стиснем зъби, да бъдем подготвени, да бъдем в пълна готовност да надхвърлим себе си и когато светът оздравее, нищо не може да ни спре

Това са думите на  Карин Околие (Karin Okolie),  младата надежда на българската лекоатлетика.

Карин се класира 5-та в бягането на 200 м на Летните младежки олимпийски игри през 2010 г. с лично време 24.34 сек. Тя има красива усмивка, борбена натура и вяра, че движението и активното спортуване ще ни помогнат да преминем през трудните времена, в които живеем, в по-добро здраве и с по-силен дух. И не е единствената.

В инициативата #BackToSport участва и Инстаграм сензацията Tsveti Fit. Със своята лична история и спортни постижения тя вдъхновява хиляди български последователи.

В нейното видео, заснето с подкрепата на Nike, тя казва:

Когато бях малка бях несигурна, срамежлива, не се чувствах добре в тялото си. Затова започнах да тренирам. Аз винаги съм казвала - не гледай другите, направи го заради себе си. Но днес ние сме в това заедно и всичко, което правим, влияе на всеки един от нас. Затова бъдете силни, дисциплинирани и позитивни… и ще го направим, защото нищо не може да ни спре.

Tsveti Fit открива преобразяващата сила на спорта и здравословното хранене на 25-годишна възраст. В социалните медии споделя всяка своя крачка по пътя на физическата си трансформация и така амбицира много млади хора да дадат най-доброто от себе си, да спортуват, да не се отказват и да се изкачат до най-високото стъпало по стълбата на личните си достижения.

Снимка: Nike

Karin Okolie и Tsveti Fit са двете красиви женски лица от България, които се включват в кампанията #BackToSport на Nike, с непоколебимата увереност, че макар и временно разделени ние не сме сами, а имаме пълната подкрепа да преминем през трудните предизвикателства по-силни и в добра кондиция. За да бъдем заедно след това, когато светът оздравее и се нуждае от всички ни.

С @Nike ви приканваме да се върнете в играта #BackToSport #NothingCanStopUs

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти