Създадено за Nike

Когато бягането е любов, обувките са разум

Nike
Снимка: Nike

Обичате ли да бягате? Чакате ли с нетърпение часовете, в които се отдавате на любимия си спорт? Тогава сигурно знаете от опит, че и най-добрите намерения за бягане могат да бъдат осуетени от неудобни обувки и всичко, до което те водят – травми, болежки и невъзможност да спортуваш качествено.

Екипировката е изключително важна за практикуването на всякакъв вид спорт и това бързо става ясно на всеки, който се захване с това по-сериозно. От цялата  екипировка пък обувките може би имат главната роля, особено за спортове, свързани с тичане, и когато дойде време да се купуват удобни спортни обувки, човек често започва да се колебае. Дали да заложим на дизайн или на функционалност, или пък да вземем нещо в комбинация от двете качества?

Освен очевидните фактори, които всички знаем като удобство, стабилност и достатъчно място за пръстите, следващите няколко фактора са ключови за съобразяване, когато си търсите обувки за изключителни постижения :

Достатъчно твърда, достатъчно мека. Това условие звучи малко като от приказките, но всъщност съдържа истина в себе си. Спортната обувка трябва да е достатъчно твърда и устойчива на напрежение, но и достатъчно мека за горната и долната част от стъпалото, за да олекотява усещането.

Nike
Снимка: Nike

А ето и още няколко конкретни условия, на които перфектната спортна обувка трябва да отговаря в различните си части:

Подметка. Избирайте обувка, в която подметката е лека (за да нямате усещане, че тичате с камъни в обувките), но здрава. Такава, в която кракът е удобно разположен, която омекотява стъпването и ви позволява да тичате по-дълго.

Език на обувката. Много хора дори не се сещат за него, но езикът е важна част от обувката и той трябва да си стои на мястото, а не да се върти и да се измества на десетата крачка.

Материали, от които е произведена обувката. Когато искате обувки за тичане и спортуване, търсете леки, дишащи материи, които ще държат крака ви сух, и няма да ви тежат. Обикновено такива материи са еластични и дишащи, за да правят тичането още по-приятно.

а
Снимка: Nike

Тегло на обувката. Изключително важен фактор при избор на обувка, с която да прекарвате много време в спортна активност. Задължително е да заложите на лека обувка, с която тичането буквално ще е неусетно.

Здраво обезопасен глезен. Последното нещо, което искате, е да стъпите накриво, докато тичане, и глезенът да поддаде. Винаги може да попаднете в такава ситуация, но ако сте с професионални спортни обувки, глезенът ще е обезопасен максимално, а травмата – предотвратена.

И накрая - избирайки си спортни обувки, не се отказвайте веднага от опцията дизайнът и функционалността да са в перфектна хармония, защото ще останете изненадани. Има модели, които съчетават и безупречна функционалност, и страхотен вид - Nike Air Zoom Pegasus например ще ви го докаже веднага.

a
Снимка: Nike

Nike Air Zoom Pegasus е създаден точно за тези, за които бягането е начин на живот, и превръща този спорт в изключително удоволствие и постижение. Пяната React в междинната подметка на модела прави стъпването невероятно леко, а самата подметка е достатъчно широка, така че кракът да е удобно разположен и да усещате настилката отдолу по-добре, без утежняване.

В допълнение, тъй като това е модел от семейството на Nike Air, в подметката има тънка камера, която допълнително омекотява стъпването. Тя приближава стъпалото до земята и осигурява невероятна стабилност, така че да няма резки, непланирани движения, водещи до травма. Пяната в езика също се грижи за омекотяване на горната част на крака, а моделът дава добър пример и със системата си от връзки, минаващи през специално „ухо“, което гарантира, че езикът няма да се измъква. 

Nike Air Zoom Pegasus предлага дамските си модели с тегло от невероятните 252 г, а мъжките са с 9 грама отгоре – 261, което означава, че с този модел бягането по-скоро ще прилича на летене – удобно, леко и сигурно.

#justdoit #nikesportswear#nikeshoes#nikepegasus38

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти