Кога ще се радваме отново на пролет и топло време?

времето
Снимка: Getty

От високи температури и дори лятна прогноза ни делят броени часове, пишат от Darik News.

Преди обяд през днешния петък валежите временно ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса. След обяд отново на много места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. През нощта срещу събота краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания и гръмотевици ще има на места в Източна България.

времето
Снимка: Getty

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. След обяд и през нощта срещу събота на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се задържи предимно облачно, по високите части и мъгливо. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа до умерен, по билата и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13, на 2000 метра - около 6 градуса.

времето
Снимка: Getty

В събота в източните и планинските райони все още ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и повишение на температурите.

В неделя вероятността за валежи е малка. Ще се затопли чувствително, максималните температури на места ще достигат 30-31 градуса. В неделя и понеделник ще се радваме на повече слънце, но късно следобед и през нощта срещу вторник на много места, главно над Северна България, ще има валежи, придружени от гръмотевици.

Във вторник и сряда времето ще е по-добро, по-топло и само на отделни места е възможно да превали. В четвъртък и петък другата седмица, в следобедните часове ще има условия за валежи и гръмотевици. На 24 май в петък, за момента изглежда, че ще има условия за превалявания.

Края на следващата седмица ще посрещнем с повече слънце, но от 27-28 май отново се очаква период на нестабилна атмосфера с валежи и гръмотевична дейност. През целия период се запазва опасността от локални градушки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти