Кога отново ще се радваме на пролетни температури?

жена пролет
Снимка: iStock

За разлика от днешния четвъртък, когато ни очакват от минус 2 до минус 8 градуса, в петък температурите ще тръгнат нагоре.

Тогава валежите почти навсякъде ще спрат. Възможно е да превали на изолирани места в Централна и Източна България, посочват от Sinoptik.bg.

През почивните дни температурите чувствително ще се повишат. Повече слънце очакваме в събота, но по-високи температури ще има в неделя, когато термометрите вече ще се колебаят между 12 и 17-18 градуса, пишат от NOVA.

Новата седмица ще започне без валежи, а времето ще се затопля с всеки изминал ден. Още в началото на периода ще прескочим психологическата граница от 20 градуса средна за страната максимална температура. Около средата и в края на седмицата се очертават пролетни превалявания от дъжд.

Преди това обаче ни очакват магнитни смущения - най-сериозни те се очертават да бъдат около 10-11 април, показва прогнозата на Института по геофизика, геодезия и география при БАН. По-незначителни колебания в геомагнитната активност предстоят в края на третата седмица и в началото на петата.

Как ни влияят магнитните бури

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти