Кога да очакваме нова порция сняг и студ?

Кога да очакваме нова порция сняг и студ?
Снимка: netinfo

Днес очакваме валежи, които ще обхванат цялата страна. На повечето места ще са слаби, по-значителни ще са в югоизточната половина от страната, обясняват от Darik News.

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северозападните райони до 16-17 градуса на места в Северна и Източна България, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 1900-2000 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, като аксималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса. 

Във вторник ще вали дъжд, но по-слабо, а застудяването ще настъпи в сряда.

Времето ще се определя от циклон, роден отново в Средиземноморието, в комбинация със студен полъх от север. Снеговалежите ще са по-значителни в северната половина на страната. Очаква се снежна покривка около 10 см, посочва NOVA.

В Североизточна България и по планинските проходи по-значителна с възможност за снегонавявания и преспи. Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък.

Дневните стойности ще са под нулата. Очакват ни сухи, но студени почивни дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти